Tenta och banankaka

Klev upp halv sju i morse, vilket är ohyggligt tidigt en mörk vinterdag när man är van att kliva upp tidigast åtta. Högskolestudier är rena drömmmen jämfört med gymnasiet med tanke på tider. Börjar oftast tidigast vid tio. Hade min sista provtenta idag och tänkte därför fira med att baka en banankaka. Vi har två bruna bananer i en fruktskål som ser rätt ynkliga ut. Tror de skulle tjäna väldigt bra till det syftet och som student kan man ju inte bara slänga något. (Ok jag slänger mjölk som är två dagar gammal och bröd som är halvtorrt) men knepet är ju att bara köpa lite i taget.
  Har hunnit med att klacka om mina skor också på en sån där snabbskomakare. Vet inte om det är vanligt att man lämnar in de skor man har på sig för tillfället men jag satt iaf och väntade där i en kvart med bara strumporna på. Skomakaren tittade väldigt skeptiskt först på mina klackar sen på mig när han upptäckte att det var ett stort hål i en och den var fylld med rasslande stenar. Nu när de är fixade förundras jag över att de inte låter längre, men det är rätt skönt. Tidigare idag tex. var det stört omöjligt att smyga ut från tentan och det lät som att nån gick runt och skakade maracas därinne.
Här är receptet på banankakan som jag tog från Leilas jul:

image211
Tillagningstid: 30 min
Färdigt på: 40 min
Ingredienser
1 1 dl strösocker
2 2 dl florsocker
150 150 g mjukt smör
3 3 st mogna bananer
2 2 st ekologiska ägg
3 3 dl vetemjöl
1 1 tsk bakpulver
0.5 0.5 tsk malen kanel
0.5 0.5 tsk malen ingefära
50 50 g valnötskärnor
smör och ströbröd till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.

3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.

4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.

5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.

6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0