Piff-tips för fattiga

Det är riktigt jobbigt att vara inredningsintresserad student. Man vill ha fint och trivsamt omkring sig men det blir sällan pengar över till piffiga och icke ätbara ting. Men jag brukar därför försöka hitta så mycket som möjligt på second hand då man får så himla mkt för pengen där. Även om det ofta är slitet och gammalt så kan man själv fräscha upp grejorna och få en cool grej som ingen annan har.
Några exempel:


50-talet är hett nu och loppisarna är sprängfyllda av 50-talsgrejor. Letar man ute på landsbygden så är sakerna också betydligt billigare där än i storstäder där 50-tal är eftertraktat och därigenom ofta dyrt.
Här är en gammal byrå i en vanlig modell som blir riktigt snygg med en mönstrad tapet (räcker med en fondvägg) och en massa små tavlor i udda ramar. Sådana finns det också gott om på loppis, det gäller bara att komma på vad man kan göra för snyggt av dem.
Bordet i teak är läckert och 50-talskänslan förstärks med de gamla krukorna från Uppsala ekeby. Hattasken är underbar.


Ännu mer 50-tal. Telefonhyllorna finns att få tag på lite överallt och med en snygg kobra på och en färgglad, designad stol bredvid så har du genast en inbjudande hall (lampan är en gammalhårtork från en frisörsalong).
stringhyllan har man en liten samling med vitt stengods och pressglas i olika former. En del gammalt annat nytt. Färgen binder ihop det hela och gör det till ett stilrent stilleben. Samlingar ö.h.t. är fina och kan lika gärna bestå av billigt krafs bara det är uppställt fint och det finns någon sorts tanke bakom.

Böcker finns i tusental på loppis och kostar oftast mellan en och tio kronor. Det är fint att inreda med böcker och vem bryr sig om man inte kommer att läsa alla. Ett kul sätt att dra blickar till boksamlingen är att sortera ryggarna efter färg.

Vitt tröttnar man aldrig på, en bra färg att ha som bas i sin inredning. Stolar är något som det nästan alltid finns gott om begagnat även om det inte alltid finns fyra av varje sort. Tar man ett gäng och målar dem i en fin högblank kulör så ser de genast nya ut men i en snyggare och mer unik design än man kan hitta på IKEA.
Ett virkat överdrag till stolen är tidskrävande men det kan inte bli mer hemmagjort än så, inte mer hemtrevligt heller.

Saknar man tavlor så går det fint att hänga upp annat man har tillgängligt. Varför inte bakformar sprejade i alla möjliga färger? Eller kanske brickor eller tallrikar?

Pallar kan vara bra till allt möjligt och man kan placera dem lite varstans i hemmet. Stoppade pallar är oftast lätta att klä om i ett tyg man gillar. Måla i en färgstark kulör så att även pallen får ta lite plats, bra att ha även när det kommer extra gäster.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0