Loppissöndag

Blev en rolig loppisrunda för mig och mamma idag. Först besökte vi en loppis med mestadels saker från 50- och 60-talet. Ägarna som råkar vara ett väldigt trevligt homosexuellt par hade också satt väldigt trevliga priser på sakerna. Jag ville köpa upp det mesta i affären men nöjde mig med rostfritt bestick med svarta bakelithandtag från Nils-Johan, en läcker blekrosa termos i rotting och fyra saftglas med turkosa ränder. Jättenöjd med all mina köp men kan tyvärr inte visa några bilder på fynden förrän jag får tillbaka sladden till digitalkameran. Termosen eller tv-kannan som den också kallas var i en väldigt ovanlig utformning, inte en sådan som man kan hitta på varenda loppis eller auktion som säljer 50-talssaker. Dessutom var priset bara 45 kr.
Nästa stopp var på en loppis i auktionsverkets lokaler där berså-porslin och fina lampor samsades med billigt krafs. Roligt att få gå på skattjakt efter fynden men jobbigt då det var så fyllt med saker att man blev rädd att välta ner något. Tjocka kläder rekommenderas inte.
När vi var klara där fick mormor följa med tilld en första loppisen där mamma hade hittat en fin äkta matta åt henne för 275 kr. Billigt med tanke på att man oftast får betala kring 2000 kr på en matt-affär. Även hon tyckte att ägarna var trevliga men hon beklagade sig över att de var "såna där". Synd på två så fina pojkar, tyckte hon. Jag tycker att de var två ganska coola gubbar för övrigt.
Dagen är inte slut än men jag ska nog inte göra så mycket. Tänkte åka till L och tvinga honom att se O.C med mig och kanske ge mig något gott kvällsfika, sen vet jag inte. Han har blivit lite förkyld så jag kanske måste kurera honom lite. Hoppas på att dom ringer och vill att jag ska jobba i morgon, är så trött på att gå hemma att jag sliter mitt hår snart...

Små ting som jag önskar mig

image1

Har lyckats lista fem saker jag gärna skulle ha i min ägo till hösten när jag flyttar.

Den första är en morgonrock. Sedan mamma fick en i julas har jag insett dess enorma potential. En morgonrock är perfekt att sätta på sig på morgonen när man vill svepa in sig i något under frukosten men inte orkar välja kläder. Eller på kvällen efter ett hett bad istället för en pyjamas. Den går också fort att ta på sig när man står oklädd och någon ringar på dörren. Undrar om man kan ha den när man bakar istället för ett förkläde? Som ni ser är möjligheterna många.
Det andra är en cykel. Helst i någon gammal och oväxlad modell som denna från Kronan. Älskar tanken på att som ambitiös och hurtig (jag?) student trampa omkring på en sådan. Den får t.o.m. gärna ha en liten cykelkorg tror jag, eller blir det för tantigt? Hur som helst en cykel är bra att ha, miljövänligt är det också.
Om ni undrar varför jag tagit med en lökhackare så ska jag berätta varför. Det viktigaste argumenetet för att en lökhackare är oumbärlig (Lyssna nu L) är att man med denna fantastiska uppfinning slipper tårarna i matlagningen. Det andra är nog att man slipper ta fram den fula plastskärbrädan varje gång. En vanlig matberedare bör inte användas till lök då den lätt tar till sig löksmaken. Men med en liten lökskärare slipper du det problemet helt och hållet.
Ittala gör otroligt vackra saker som står sig. En Marimekkoskål som den här är dels en vacker prydnad men kan också tjäna som förvaring till lite allt möjligt. Design som står sig år efter år faller jag för. Skulle helst vilja ha en blå eller röd.
Slutligen behöver jag en bärbar dator. Finns egentligen kanske inte så mycket att säga om den, förutom att den är högst nödvändig när man ska börja studera. Snygg får den gärna vara också somd en här från Sony VAIO, men prestandan är viktigare för en gångs skull, känner jag.

Inlägg nummer ett

Jaha, hur gör man nu då? Sitter och funderar på om det här är samma grej som att skriva i dagboken, och jag bestämmer mig för att det nästan är det. Dagboksskrivande har jag  erfarenhet av då jag faktiskt skrivit färdigt minst tio stycken under min tjugo år långa livstid. Skrev nog den sista sidan någonsin för någon månad sen då jag kände att det blev mer och mer sporadiskt. Kanske får den här bloggen bli något slags substitut för den, vi får se. Iofs var nog min dagbok (under de sista åren) inte riktigt en dagbok i den klassiska bemärkelsen. Skrev ned tankar och händelser lite härs och tvärs. Inte så mycket  av "Idag har jag gjort det och det". Kanske blir det mer av den varan här, kanske inte. Är roligare att skriva tankar lite hur som helst tror jag. Fast jobbigt att läsa kanske? Ni får avgöra själva.

Idag har jag iaf (hm) varit hos tandläkaren. Döm om min förvåning när jag inte hade ett enda hål, trots mitt ständiga godissug. Rusade sprudlande glad ut från mottagningen med en räkning på endast 340 kr. Pappa blev nästan gladare än jag.
   Sedan bar det av till stan där jag, mamma och mormor försökte hitta kläder till mammas tjejfest / 30+-utgång i morgon. Det slutade med ett par svarta jeans med hög midja. Jag vill också ha tjejfest förresten. En bra film, ost och vin är allt som behöver inhandlas. Kom igen kompisar!
  Annars har det inte hänt så mkt här. Postade mitt sista inlägg någonsin på cuteandpreppy-bloggen och sitter nu och funderar på vad jag ska ha för namn och layout på min nya. Det är riktigt klurigt. kanske borde ha något som är väldigt "jag" men vad är väldigt "jag" nu igen? Får fundera på det. Ska börja med att lägga in lite länkar kanske, så kommer jag förhoppningsvis närmare svaret.

Nu tänker jag gå och läsa lite i sista boken av de tre jag har hemlånade för tillfället. Carvers "Grannar". Läs den om ni gillar minimalism och isbergsteknik, han är mästaren. Filmen Short Cuts är förresten gjord med hans noveller som underlag.

Huvudvärken börjar komma smygande så jag borde nog faktiskt slita mig från datorn.

Annars så hoppas jag bara att L uppskattar min lilla överraskning till honom, han har nog inte upptäckt den än, men jag lär få veta inom en snar framtid ;)
  

1:a gången

Bestämde mig för en timme sen på grund av bristande intresse för att ge upp min gamla blogg. Känns väldigt begränsat att ha en blogg bunden vid ett visst ämne även om det tydligen är vad "bloggproffsen" (vilka det nu är) rekommenderar. Så jag tänker alltså efter mitt första blygsamma försök till en modeblogg gräva mig lite djupare ned i bloggträsket och skapa en mer "personlig" blogg. Även om det innebär en viss fara för min integritet och kanske även för min självkänsla, så känner jag mig efter en tids funderande äntligen beredd att joina den narcissistiska massan här på blogg.se. Önska mig lycka till! Här ovan kommer ett försök till ett första blogginlägg.

(Det här blogginlägget blev förresten oerhört trist, skyller på att jag är rookie tror jag, tills vidare)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0