Redo

Ja så var det snart dags då. Fick mitt schema igår vilkt gav både en negativ och en positiv överraskning. Den negativa var att jag måste åka  ner redan på söndag. Börjar på måndag så jag måste tillbringa en vecka på en madrass på golvet i L:s brors stdentrum. Förhoppningsvis kommer han tillbringa några nätter hos sin flickvän så att jag och L kan få något sorts utrymme. Den goda nyheten är att  mitt schema består av många relativt korta dagar. Börjar alltid nio eller tio (lång sovmorgon för någon som har klivit upp sex de senaste 7 åren.) och ofta slutar jag reda kl 2. :)
   Jag och L får försöka hålla oss borta från rummet så länge som möjligt på kvällarna för att jag ine ska drabbas av klaustrofobi. Hoppas  på ett besök på gröna lund men L verkar skeptisk. han förstår nog inte vad jag ska dit och göra, jag som hatar karuseller.
   Maten lär bli ett problem, vad jag vet finns inga lågprisbutiker i Willys-stil i närheten av lappis. Bara det inte blir fö många besök på mcdonalds så. Inte för att L skulle tillåta det men. varför måste han vara så mkt nyttigare än jag?
Måste försöka anamma hans pretetiösa livsstil lite mer. Får börja med det i morgon. Ska nämligen strax stoppa i mig lite underbart goda chips och en delikat dipp. Ska göra C, S och A sällskap nu. Sista kvällen med gänget, sorgligt men sant. :(

Nytt till flytten


image101
Pinnstolar i högblank svart färg. 45 kr st + kostnad för färgen. Fattas bara ett snyggt vitt bord.

image102Potentiell datorväska? 1200 kr hos Svenskt tenn.

image103
Fixat en halvny säng på blocket för 2700 kr. 160 cm bred. Malm från Ikea. Jag kommer ligga som en drottning.

Rosa drömmar


Jag och A har redan börjat smida planer för lägenheten. Eftersom vi har rätt så lik smak borde det inte bli några problem att inreda den. Eftersom lägenheten kommer att vara bebodd av tjejer finns det ingen anledning att inte utnyttja detta faktum maximalt. I klädkammaren kör vi "walk in closet" med tillhörande skokartonger där fronten är genomskinlig. Perfekt att ha ett ställe där alla får plats" A får dock lämna minst hälften av hennes samling hemma, annars kommer den ta över fullkomligt.
   Ett klädställ för kläderna så att de får synas istället för att gömmas i garderoben känns som en kul grej. Myskläderna från 2002 får dock hänga kvar i garderoben.
Här nedan är ett par bilder på två inspirerande hem. Det första är Ebba von Sydows vardagsrum som Roomservice fixade till åt henne. Gillar kontrasten mellan pasteller och svart. Även blandningen av gammalt och nytt. Skulle vara perfekt om man hittade en (som här) gammal rokokosoffa och sedan klä om den i ett modernt tyg.    Jag skulle kunna nöja mig med en stol också. På den nedre bilden kör dom ungefär samma grej. gammalt och nytt i en cool mix. Jag hoppas att jag lyckas få ut A ut Ikea-träsket lite, annars får jag smyga in lite vintagesaker här och var. :)


image95 image96

image97image98


Återuppstånden

Inte haft nån blogglust alls den senaste månaden men nu börjar det krypa lite i fingrarna på mig igen. För att uppdatera er om hur min livssituation ser ut just nu så kan jag berätta att den är ungefär densamma. Väntar på hösten med både oro och spänning medan jag försöker ligga på stranden varenda solig dag. Häromdagen blev det bakslag då jag glömde solkrämen och fick gå som en tomat på jobbet i två dagar. Det är riktigt jobbigt när ansiktet konstant glöder upptäckte jag.
Har fixat en lägenhet nu också, men istället för samboliv blir det lite av ett girl´s nest , min kära vän A och jag ska hyra en trea tillsammans på lappkärrsberget, bara nio minuter från t-centralen. Bara en liten bit bort kommer L att ha sitt studentrum och frågan är var han kommer hänga mest? Hyran ligger på strax över femtusen och då ingår både bredband och ett antal tv-kanaler. Måste säga att den duger med råge :) 58 kvm. är kanske inte i största laget men det känns ganska mysigt. Branddgula tapeter i vardagsrummet känns kanske mindre mysigt men förhoppningsvis kan vi justera det så småningom.

image90

De mesta av interiören har vi redan men jag skulle behöva en ny säng. Känns lite drygt att släpa ner den gamla och det skulle vara så mkt roligare med en 1.60 säng. Ett köksbord och några stolar behövs också men förhoppningsvis kan man hitta något på blocket. Har blivit stammis där på senare tid. Problemet är bara att de fina grejorna ryker direkt.


Lite grejor jag hunnit med i sommar:

image91
Varit på storsjöyran och agerat dum blondin. Batteriet i bilen la av och vi fick be om hjälp, men inte förrän vi först hade försökt putta på bilen själva. Gick sådär. Vi hade en publik som njöt av vårt missöde och när vi knappt lyckades rubba bilen, skrek jag i panik: Kan ingen hjälpa oss?! Så småningom fick vi hjälp, fanns dock inte många gentlemen på den där festivalen...


image92
Fixat de åtråvärda biljetterna till kentkonserten i Sthlm i november. Vet inte alls vad jag har att vänta dock då jag inte hört nåt från nya skivan. Lite rädd för att jag kommer att bli nedtrampad av alla kent-galna fjortisar.


image93

Haft strandpicknick med C och A. Riktigt mysigt med grillspett, ost och vin. Kvällen avslutades på ett mkt intressant sätt också pga min briljanta idé.

image94
Köpt en bärbar dator. I går morse rättare sagt. Det finns en djungel av bärbara datorer men det fick bli en hp tillslut. Har s-video-utgång på den och då är jag nöjd. Ser fram emot en massa mysiga filmkvällar i höst. Har lite abstinens efter alla tv-serier också :s

RSS 2.0