Saker killar bör veta om tjejer

1. Det är livsviktigt hur många punkter, frågeteckan, utropstecken och komman du har med i ditt sms och även var du placerar dem. Tjejer analyserar dem till minsta detalj för att få reda på saker om dig som du inte ens själv visste.

2. Var aldrig otrogen, hon kommer att få reda på det.

3. Glöm inte att säga att hon är vacker, tjejer blir aldrig trötta på bekräftelse men fort av bristen på den.

4. Kyss henne inför dina kompisar, dom är ändå bara avundsjuka.

5. Berätta aldrig för dina vänner om något som händer i er sängkammare. Det finns en viss risk att hon när hon får reda på det berättar det lilla du utelämnade för sina vänner.

6. Erbjud dig någon gång att betala hela notan.

7. Säg att du älskar henne så att andra hör det.

8. Erkänn när du har gjort fel. Hon vet att hon har rätt men om du erkänner det får du hennes respekt också.

9. Glöm aldrig någonsin datumet då ni först träffades, när ni blev ihop, när ni hade sex första gången, när ni förlovade er, gifte er o.s.v. Och glöm för guds skull inte hennes födelsedag. Även om hon skulle ha glömt något så tar hon för givet att du minns.

10. Om en kille får henne att känna sig obekväm är det din plikt att sätta honom på plats, helst slå ner honom.

11. Visa att hon står i centrum när du umgås med henne och hennes vänner. (Om du inte kommer överens med hennes vänner eller föräldrar bete dig som en drömprins ändå.)

12. Flirta aldrig med hennes vänner, hennes mamma, eller före detta pojkvänner.

13. Stå alltid redo med en ask alvedon och din varma handmassage när hon har pms och mensvärk.

14. Påpeka inte att din flickvän har gått upp i vikt, hon kommer att se sig själv som en gris och dig som ett svin.

15. Tjejer vill inte ha det de behöver utan det de önskar att de hade. Det vill säga köp något alldeles för dyrt som hon inte kommer att ha allt för stor användning av (om det är det hon drömmer om) istället för en ny bäddmaddrass, även om hon behöver en sådan också.

16. Ge henne komplimanger då hon är osminkad, ligger i feber, har påssjuka, har fått en acne-attack eller har fått håret färgat gult i ett misslyckat försök att se ut som Paris Hilton. Det är då de uppskattas som mest. Men även när hon är har sminkat sig i tre timmar för att se bra ut för dina vänner, föräldrar etc. Alla ansträngningar bör uppmärksammas.

När jag blir stor...

image298

   


Så ska jag ha ett eget pysselrum dit barnen bara får komma ibland. Där ska min symaskin stå tillsammans med en massa knappar, tyger och scrapbookgrejor. Även en egen dator som jag kan sitta och photoshoppa vid och garner som jag kan sticka med (kan inte sticka nu men jag ska lära mig) och gärna en vattenkokare så att jag kan dricka mig kreativ på goda teer medan jag pysslar.

Och ännu ett år har passerat

Har spenderat helgen i Stockholm för att tömma lägenheten. Gick bra men det var mkt mer städning än jag någonsin kunnat drömma om. Trötta och lite vemodiga låste vi i morse dörren och åkte hissen ner för sista gången. Jag kommer sakna lägenheten och allt vi gjorde där men kylan är jag glad att slippa. Aldrig mer element som ändrar temp. efter tempen ute. Är lite fattig just nu så det blev inte många köp, men det goda chaiteet fick jag tag på, men även en fin Anna Sui-inpirerad klänning från Hm (ljusgrå med blommönster längst ner) och en ljusblå ny margretheskål som jag ska baka kakor med. Den är lite mindre än den beiga så man kan ställa den inuti. Väldigt praktiskt tycker både Martha Stewart och jag.

När nyårsafton börjar närma sig så börjar jag precis som många andra panikartat försöka hitta något att göra. Vad är det med den här nyårshypen egentligen? Det ska vara stora fester dyra klänningar (som används en gång) och champagne trots att ingen egentligen orkar. Hörde på radion nyss att  det här är viktigaste dagen på året för många, det är nu man ska fixa festen som alla minns resten av det nya året  eller hitta sin stora kärlek innan tolvslaget. I värsta fall någon som inte är jätteful och man kan få en kyss av i alla fall.  Jag hade tänkt nöja mig med en lugnare tillställning med god middag, något sällskapsspel och kanske en film. Önskar bara att någon annan kunde vara på samma idé. Verkar som att de flesta hellre väljer att "supa" ner sig fullkomligt. En önskan om att glömma gamla synder och en förhoppning om ett nytt år som ger bättre lyckoutdelning måhända?

Tycker att nyårsafton är ett tillfälle att ta sig tid för sina riktiga vänner innan de försvinner ut på egna äventyr igen. Familjen har man ju alltid kvar men vänner försvinner fort med tid och avstånd. De vänner man träffar ute på fetfesten är ändå inga vänner nästa dag.

Nu är jag lite blue men jag vet ett par saker som skulle muntra upp mig:

image294

En liten kattunge i knäet som man kan klia på magen så att den spinner.


image295

En dvd med nya färgglada serien "Pushing daisies"


image296

En liten flaska med rosa champagne till i morgon kväll



image297

En passionerad kyss innan L åker iväg till fjällen.



Är inte den här ganska söt?

Jul igen

Vi fick ingen vidare vit jul i år men den var rätt fin ändå. Julafton var precis som vanligt. Jag vaknade vid nio och öppnade tre presenter redan då. En av dem var från L. Ett jättefint gnistrande prinsesshalsband som jag skred runt i hela julafton. Av Alice fick jag en fin rosa sminkväska i sammet som passar bra när man behöver flytta sina tillhörigheter mellan två olika hem hela tiden. Jag hade inte önskat mig några stora saker så döm om min förvåning när jag fick ett jättestort och tungt paket. Mamma hade tydligen kommit ihåg att jag någon gång nämnt en hushållsassistent och där i paketet låg en begagnad, fullt fungerande 50-talsmodell. Visste inte att man kunde få tag på så snygga längre. De flesta nuförtiden är i sjuttiotalsbrunt med orange som accentfärg. Vår kamera är sönder så jag kunde inte knäppa någon bild, men hittade en likadan på blocket.
  
Annars fick jag en marrimekkoskål i mörkgrönt, två kokböcker ('vinterns söta' var en), iittalaglas, coctailglas, en mortel i sten och lite andra smågrejor. I det stora hela är jag väldigt nöjd.

Julbordet var godare i år då jag vågade prova fler saker. Senapssill är inte så himla gott men Janssons är en riktig höjdare. Julskinka med senap på tunnbröd är jättegott och gravad lax med gravlaxsås är underbart :) Efter middagen gick vi ner till källaren och tittade på Kalle anka. Missade tomteverkstan som är min favorit men pappa missade alltihop då han som vanligt snarkade sig igenom hela programmet. Såg faktiskt hela "Kan du vissla Johanna" i år och blev påmind om vilken fin film det egentligen är. När jag var liten och såg det blev jag mest lite rädd för morfarns humörsvängningar och det var lite läskigt när han dog. Efter Kalle blev det en buffé med glögg, frukt och en massa julgodis. Glögg är en annan grej som plötsligt har blivit mkt godare.

Vår julklappsöppning började vid halvtio då tomten kom. Vi har fortfarande en tomte då minsta kusinen som är sju fortfarande tror på honom, fast hon inte vill erkänna det. Blir mkt roligare med tomte tycker jag. Min faster brukar anlita en "utifrån" som ingen vet vem det är så att alla utom lillkusinen försöker tolka tomtens röst. Inte förrän dagen efter får man veta vem det var om man inte redan listat ut det. Blir ett himla hyschande då någon glömmer bort sig och högljutt resonerar över vem som finns bakom masken. Lillkusinen är dock tryggt ovetande om sanningen fortfarande. Nästa år kanske vi inte får någon tomte mer, vem vet.


image293

På juldagen gick vi ut och det blev hur kul som helst. Dubbelpuben var lika rolig andra gången och när vi stod i kön in förundrades jag som vanligt över alla skinnvästar och breda dialekter. Jag, Alice, Lussan och hennes två kompisar hade hur kul som helst när vi sprang omkring bland alla "bondpojkar" och försökte undvika att se någon i ögonen allt för länge. Fast Alice verkade inte slippa undan ändå, även om jag ansåg denne pojke vara ett av guldkornen.

Bara Alice kunde börja tycka om snälla pojkar (de som kysser hennes fötter och behandlar henne som en prinsessa istället för de självgoda prinsarna som ber henne putsa deras kronor) så tror jag att allt skulle bli jättebra tillslut :)
  
Vi sjöng karaoke också. Jag var såklart den som övertalade och vi lallade glatt ikapp i No doubt's Don't speak . Vi sjöng så högt att det inte gick att avgöra om publiken buade eller applåderade,  men lika kul var det för det. Chockade mina kära vänner när jag gick upp på scenen och  sjöng  "Come away" på egen hand, men jag fick ju faktiskt blodad tand. Måste dra med dem på karaokekväll på O'learys så snart suget återvänder.

Annars så kommer L hit strax och tar förväl av mig som åker till Stockholm och rensar lägenheten i morgon (Sorgligt nog). Eftersom jag har lite feber tänkte jag tillbringa kvällen under täcket omgiven av en massa tända ljus  och se en riktigt bra film. Kanske lite godis också om det finns något annat än segt julgodis kvar?

Har tankat lite Gossip girl åt lillasyster så att hon också får ta del av Manhatans brats och deras avundsvärda liv. Jag skulle nöja mig med Blairs garderob :(

Saker som måste hinnas med innan jag säger adjö

Vi ska ner igen och hämta grejorna innan nyår så först då får jag säga hej då på riktigt. Har ett flertal saker som jag velat göra men aldrig hann, men några ska jag försöka hinna med då iaf. Det här vill jag göra:



image289

Köpa ett doftljus som luktar helt ljuvligt av ren bomull. (Älskar ju doften av tvättstuga)


image288
Köpa en påse av ett supergott chaite som jag fick smaka när jag och Alice fikade i caféet vid hötorgshallen igår. Himalaya heter märket och teet finns att köpa i hallen.

image291
Prova min favoritbasker på Accessorize för femte ggn och äntligen bestäämma mig för om jag ska köpa.

Allmoge

image287

Jag skulle känna mig fin i de här skorna, faktiskt. Stolt och svensk.

Längtar

image285


image286

En blommig hattask

Jag är hemma igen och allt jag kan tänka på är hur skönt det vore att ha något eget igen. Man får inte en lugn stund här men det var jag ju van vid förut. Har nog blivit lite bortskämd med tystnaden nu.

Här är några fina saker som jag skulle vilja omge mig med i min egen lilla lya.
image284

Ett fint smyckesskrin borde varje flicka ha.


image281

Sittpuffar är perfekta när man vill ha någonstans att vila fötterna eller om man behöver fler sittplatser när man har gäster.


image282
Hattaskar är både praktiska och fina. Vet inte om hattar är min grej men jag har gärna askarna framme.



image283
Utan en varm pläd är det ute med ett sånt kallblod som mig. Rejäla ska de helst vara också. Nästan som ett varmt täcke.

DesignDirekt

Celebert

image278

Min älskling är en drömprins.



image279

Får jag vara din prinsessa?





Gå in här om du vill göra samma sak.

Vita lund

Jag och L klev upp tidigt i morse för att hinna med att gå på stan en stund innan vi skulle till Gröna lund.  Jag hittade en riktigt bra julklapp till mamma (som jag inte kan avslöja) så det är bara två kvar nu: Pappas och L:s. Ska köpa dem innan jag far hem på torsdag iaf. Gröna lund var riktigt roligt även om det var ganska kallt och ingen snö. Vi gick runt med röda näsor bland alla barn och julmusiken som omgav oss. Vi tittade när Tobbe trollkarl uppträdde på scenen också och jag blev lite överraskad över vilken otrolig energi han hade. Helt speedad skulle jag vilja säga, men barnen verkade älska det. Barn nuförtiden klarar kanske ett högre tempo än vi gjorde förr :)
   Vi vann inget även om både jag och L var riktigt nära att vinna.  L sköt bollar på häxornas tänder och var en boll ifrån att vinna en gosevampyr. Inte den största förlusten kanske men det var äran som betydde något.  Jag var några poäng ifrån att få en medalj i skidskytten men nära skjöt ingen hare här heller.
   Det var så kallt att vi köpte varsin biljett och värmde oss i kärlekstunneln där alla gamla figurer var prydda med tomteluvor . Lite malplacerat på vissa ställen men det var roligt.
   Efter att jag hade satsat på fem nummer i chokladhjulet, stensäker på att vinna, fick jag besviken erkänna mig besegrad av en tant och vi gick på max och åt hamburgare istället.
   Köpte chaite på Indiska idag också. Känns väldigt passande på julen med alla juliga kryddor i.

Julstämning

Det blev en tur till storkyrkan också och konserten ingav precis den jultämning som jag behövde. Det som blev lite långtråkigt efter ett tag var att halva konserten bestod av klassisk orkestermusik. Visst var det vackert men inte så juligt som jag hade velat. Luciatåget kom senare och först då kom julstämningen över oss, stämningsfullt är nog rätt ord och när de sjöng Betlehems stjärna, då var det jul :)
Ikväll har vi haft besök av Cissi och hennes pojkvän. Det blev god middag och ännu mer glögg och pepparkakor plus min barndomsfavorit Ensam hemma 2. Fattar inte att jag fortfarande skrattar åt när ungen (som L kallar sadist) terroriserar de stackars tjuvarna.
I morgon ska jag och L förhoppningsvis få mer julstämning i oss då det blir julklappsshopping på förmiddagen och Gröna Lunds jul på eftermiddagen. Vill se Tobbe trollkarl också!

image276

Lindy hop!

Danskvällen blev av ändå och jag ångrar det inte ett dugg! När vi efter många om och men hittade till stället så var lektionen redan i full gång. L såg ut som att han tänkte vända i dörren men jag gav honom en blick som sa att vi skulle gå in. Det var en ganska liten lokal men folkmänden var relativt stor i jämförelse. De flesta var över 30 men det fanns ett par stycken i vår ålder också. Pensinärerna var inte lika många som vi först hade trott dock. Lärarna hade klätt sig i swingkläder och var självklart hur proffsiga som helst och vi försökte hänga med så gott det gick även om vi hade rejäla problem med takten i början. Trots våra motgångar och en del flinande blickar så stannade vi hela kvällen, även då kursen var slut och de mer erfarna dansarna med tidsenliga kläder strömmade till. Musiken var så otroligt mycket bättre än vanlig dansbandsmusik och titt som tätt under kvällen gick olika kvinnliga dansare upp på scenen och levererade gamla Alice Babs- och Ella Fitzgeraldlåtar hur snyggt som helst.
Jag skulle gärna pröva igen. Tråkigt bara att det inte finns något liknande i hemstaden.

image292

Filmklipp som går till historien

Jag har sett en del filmer i mina dagar och ett flertal av dem har innehållet ett musiknummer, men bara ett fåtal som har etsat sig fast i mitt minne. Det här är ett axplock. Se och låt er beröras.


Delicatessen
image265


Elephant
image266



Spirited away
image267



Blue velvet
image268



Palindromes
image269



Mulholland drive
image270



Donnie darko
image271



Happiness
image272



Cruel intentions
image273



Closer
image274



Piaf
image275

Husesyn

Råkade ligga och prata med L hela natten så jag försov mig till föreläsningen som började åtta i morse. Det gjorde tydligen 40 st andra också så jag kände mig ganska lugn. Gjorde lite grupparbete iaf och var sen hemma hela dagen tills Alice lurade iväg mig på husesyn hos de som hon eventuellt tänker bli inneboende hos till våren.
  Blev helt darrig i benen när jag såg deras fina sekelskifteslägenheter med högt, högt tak och fina gamla fönster. Bara atmosfären gör mig alldeles kär och de små toaletterna är bara gulliga. Så många gånger har jag önskat att jag ska få sitta i min egen lilla lägenhet i burspråket och dricka te medan jag läser i  en av mina hundratals böcker från mina bokhylla som täcker en hel vägg. Jag vill inte ha nåt halvmögligt studentrum med lånade möbler. Jag är inte en av de som hatar att städa och älskar tanken på att slippa behöva köpa en egen kaffekokare. Jag vill köpa, jag vill städa (tycker om att städa) och jag vill ha ett eget litet kök. Känns så otroligt tråkigt att behöva flytta hem nu att jag knappt vill tänka på det. Har börjat samla ködagar nu och jag ska banne mig samla tills jag får något annat än ett studentrum. I annat fall får jag fixa det på annat sätt.

När jag blir stor ska jag ha pengar så att jag kan köpa mig en fin lägenhet och en dyr soffa. Vad ska ni göra?


Förresten så fick Alice den här frågan ikväll när jag inte hörde:
Hyresvärden -  Äter din kompis (jul)skinka?
Alicia - Jo det gör hon.
Hyresvärden - Jaha, hon ser ut att kunna vara vegetarian.

Kan det ha varit min osminkade uppsyn eller mitt rufsiga hår? Har aldrig hört något liknande förut iaf. :)

Craving

Ännu en grej som jag fått på hjärnan att jag vill ha är svarta sidenhandskar. Har så många svarta klänningar men behöver något att liva upp dem med. På Gina tricot säljer dom just nu precis sådana handskar för 129 kr så jag funderar på att ge efter för mitt begär.

image264

Lindy hop

Evening är kanske inte den bästa filmen jag sett men den är vacker att titta på. Tycker väldigt mycket om när Claire Danes sjunger också. Vad kul det skulle vara att få sjunga eller dansa till en sådan låt. Varför var allt så mycket vackrare förr?
   Kan man inte ta bort töntstämpeln på pardans och låta dansbanden hålla sig till folk över 40, så kan vi som är 20+ dansa till musik från mormors tid tillsammans med 60-plusarna. Tänk att få byta ut technon åtminstone för en kväll och dansa lite jitterbugg eller jazz istället. Funderar på att tvinga med L på swingkväll på onsdag bara för att göra något annorlunda. Först är det lite dropindanskurs i jitterbugg i någon timme eller två och sen resten av kvällen dans till swingmusik. Jag vet inte om det isf skulle vi bli vi och några nyfikna pensionärer men jag skulle tycka att det var jätteroligt. Får se hur det blir.



Såhär kan jitterbugg eller Lindy hop som det kallas, se ut.

Du som aldrig gått ut ur ditt trädgårdsland

image259

Att vända sig ifrån de andra och våga se rakt in i ljusets kärna.



Du som aldrig gått ut ur ditt trädgårdsland,
har du någonsin i längtan vid gallret stått
och sett hur på drömmande stigar
kvällen förtonat i blått?

Var det icke en försmak av ogråtna tårar?
som likson en eld på din tunga brann,
när över vägar du aldrig gått
en blodröd sol försvann?

Edith Södergran


Christmas spirit

Har varit inomhus hela dagen och städat och fejat. Sängen är renbäddad och smutstvätten har trollats bort. Alltid den den nöjda känslan efteråt. Sängen känns så mkt mer inbjudande och golvet är blankt.
   Kvällen har varit ännu en glöggkväll med julklappsinslagning och lite planerande inför morgondagens julklappsshopping. Har redan bestämt tre julklappar men de två sista måste jag fundera lite till på.
  
Från att ha hatat det lätt smaksatta vatten som vissa kallar te så har jag nu gått och blivit en riktig teälskare. Lös-te är mkt godare än påste och jag har redan fått en favorit. Kobbs har en massa teer i fina påsar och smaken "himlagott" gör verkligen skäl för namnet. Det smakar persika och grädde och känns alldeles lent i munnen.
image257


Fick jag välja så skulle jag dricka mitt te i det här fina kopparna som Kerstin Tillberg har gjort:

image258


REA-fynd

image256


Ibland är REA det ljuvligste ordet som finns. Har gått runt och letat en väska i flera månader men inte lyckats. Eftersom att börsen börjar bli tom nu så har jag sneglat på Hm-väskorna i första hand. Grejen är att fejskinnet på dem ger mig ett sånt obehag att jag knappt velat röra vid dem. Men när alternativet var att fortsätta bära på min trasiga väska från Åhlens så verkade tom. det lockande. Som av en lycklig slump gick jag in på Wedins och hittade den här väskan i äkta skinn på rea. Priset var ursprungligen 800 men jag köpte den var 300. Ibland ska man ha tur också.

Helgen

Helgen var riktigt mysig med bio på fredag och hockey på lördag. Nicole Kidman var hur vacker som helst och modo gjorde en riktigt dålig match.

image252



image253



Efter hockeyn var vi lite hungriga så vi åkte hem och stekte fattiga riddare, How to lose a guy in ten days och The Big Lebowski gick på tv så det blev tv resten av kvällen.

image254



image255


Långsiktigheten och evigheten

Med följd av min vän bofink's kloka inlägg angående studiebidraget så fick jag en ingivelse angående ordet långsiktighet. Det här med att tänka längre än näsan räcker verkar inte vara ett tillräckligt vanligt förekommande fenomen bland dagens ungdom och det irriterar mig till den grad att jag måste ta upp det. Som bofink skrev så klagar studenter obefogat på att deras studiebidrag är för lågt istället för att skaffa sig ett extrajobb och faktiskt förtjäna sina shoppingpengar.

Behöver inte säga så mkt mer om det men det som är mer intressant för mig är hur så många ungdomar inte fattar att det ibland är bättre att våga möta en jobbig utmaning för att sedan få det bättre än att bara låta saker och ting bero. Ett exempel är att plugga flitigt och leva luspank i ett par år för att de resterande 75 åren av sitt liv ska inbringa mer pengar och ge ett mer stimulerande jobb än det på ica ger efter 30 års trogen tjänst.

Visst finns det de som helt enkelt inte klarar av att studera på högskolan pga för dåliga betyg, bristande intelligens eller liknande men många av dem som inte studerar är enligt min mening helt enkelt för lata eller vill bara ha pengar i handen snabbt och ha roligt för stunden. För att klara g i en kurs på högskolan krävs det inte att man tog studenten med mvg i något ämne och med lite ansträngning så klarar de flesta det om inte på det första så åtminstone på det andra försöket. Det kanske låter jobbigt att tillbringa tre år till i skolbänken, men vad i hela friden är tre år av ett helt liv? Ingenting skulle jag vilja säga.

Det finns olika sorters människor, vissa som vill ha pengar och karriär och andra som inte bryr sig så mkt, men tillhör man kategorin som inte orkar plugga och inte heller orkar jobba sig upp till en karriär (det innebär i många fall en större ansträngning än att studera ett par år) men trots det kommer ägna sitt liv åt att klaga på att det inte är mer bidrag till fattiga arbetare, så borde man kanske ta sig en funderare.

Det här med långsiktighet är också tänkvärt när det gäller studenter som faktiskt studerar på högskolan. Kanske borde man inte (om ens pappa inte är rik egenföretagare) blanda sju olika kurser på A-nivå i ens examen om dessa inte har något samband överhuvudtaget. Kanske borde man inte satsa på att bli arkitekt om ens kreativitet inte är ens starkaste sida. När man nått tjugoårsåldern är det dags att släppa en del barndomsdrömmar och se realistiskt på sig själv och världen. Vid det laget har man förhoppningsvis börjat fått någon slags självinsikt och även om man inte ännu vet vad man vill bli så vet man kanske vad man inte har tillräckliga kunskaper eller motivation för att bli och kan därför stryka ett par yrken i SACOS register. Har man däremot en dröm som man fortfarande tror starkt på och inbillar sig att man har en chans att uppnå så finns det ingen anledning att inte satsa - ambitiöst. Har man inte orken till det senare så får man börja om från början med sina funderingar o.s.v.

Det som ger en ögonblicklig tillfredställelse tjänar man inte alltid något på i längden, och när jag så småningom blir tant så vill iaf inte jag bli en sur och bitter sådan. De ser så olyckliga ut.

Autist?

Jag har haft osäkra ambitioner med den här bloggen. Ville först bort från allt vad modeblogg heter och bli personlig, men när jag sen skulle reda ut begreppet personlig så blev jag en aning osäker. Efter att ha läst andra bloggar så tolkade jag begreppet personlig som någon som delar med sig av snaskiga detaljer ur sitt stormiga liv och känsloliv och jag hade inte tänkt ha min blogg som något sorts forum för mitt känsloutlopp så personlig fick jag stryka. När jag sedan kom på att jag ville ha en sån blogg där man delar med sig av sina åsikter angående aktuella ting så fick jag återigen backa. Sanningen är ju att jag knappt vet någonting om vad som händer runt omkring mig. Jag är lite halvautisktisk skulle man nog kunna säga. Nyheter i tidningar och på tv lyckas sällan påkalla min uppmärksamhet och jag har svårt att snappa upp sådant som jag inte är extremt intresserad av. Jag är snarare så att jag tillfälligt, ofta i ett par månaders tid snöar in mig totalt på ett ämne, en artist eller liknande och sedan ignorerar allt annat. När jag är färdig med mitt ämne släpper jag det helt och vill ofta knappt kännas vid det längre, sedan famlar jag i mörkret ett tag innan jag hittar ett nytt ämne som är tillräckligt intressant för att jag ska fastna. Jag är alltså inte en allmänbildad person och det är ingen mening att försöka diskutera senaste naturkatastrofen för mig då jag har ingen aning och är inte intresserad. Men vill du veta något om ett ämne jag haft en mani kring så berättar jag gärna allt. Till mina vänner vill jag bara säga: Sluta prata om aktuell musik med mig (jag kommer bara att dissa allt), försök inte få med mig i en debatt kring något av nyhetsvärde (det blir bara pinsamt då jag inte är tillräckligt uppdaterad) och fråga mig för guds skull inte vem som borde vinna idol 2007. Men tyck gärna om mig ändå , som den halvautist jag är :)

Tack gud för att L har ett minne och en allmänbildning som inte är av denna värld, av mig får han all kunskap som han inte visste att han ville ha men som han likväl behöver. :)

image250

Jag = Rainman?

.DR. MART. ENS:

image249

Jag är ingen punkare och kommer aldrig att tillhöra punkarna eller någon liknande subkultur. Men ändå kan jag inte låta bli att tycka att Dr Martens är ljuvliga och drömmer i smyg om att ha ett par på föterna som ett ständigt hån mot min preppy vinterkappa. Mina Dr Martens skulle vara den lilla irriterande fläcken på min i övrigt stilrena klädsel och jag skulle känna mig övermänsklig. :)

fur n fur

image241 image243 image242
image244image247

I mina ögon är pälskrage otroligt hett och jag måste bara få tag i en snarast att ha på min kappa.

Badminton

Ingen skola idag igen så jag passade på att sova ut. När klockan hade passerat tolv och dagen officiellt hade börjat så gjorde jag mitt premiärbesök i idrottshallen med min kära pojkvän som ledsagare. Vi hade bestämt oss för att spela badminton och jag fasade lite för en eventuell publik. Var ett tag sen jag satte min fot i en idrottshall nu men det visade sig inte vara så farligt.  Riktigt roligt faktiskt och L försöktre tappet lära mig hur jag egentligen skulle hålla racket. Tycker att han lyckades ganska bra och jag blev faktiskt lite bättre i slutet av "lektionen" även om min dåliga kondition började göra sig påmind.
  Senare på eftermiddagen åkte jag och Alice iväg till Birkastan som hade kvällsöppet ikväll. En massa små affärer hade små marschaller utanför dörrarna och bjöd kunderna på glögg. Riktigt mysigt var detnmen jag nöjde mig med att fönstershoppa.
   Ikväll ska vi mysa lite med svampmackor och varsin burk med Ben and Jerry-glass till efterrätt.     


image239                            image240

Saker som jag missförstod i min barndom

Under större delen av min barndom (5-11 kanske) kunde jag verkligen inte förstå varför människorna på andra sidan jordklotet inte hängde upp och ner. Även om jag förstod det där med dragningskraft så tyckte jag fortfarande att det var självklart att det fanns ett upp och ett ner.

Jag gick länge runt och funderade på hur brev egentligen skickades mellan faxmaskinerna. I mitt huvud hade jag nån vag bild om att  pappren kanske skickades under jorden och så småningom åkte in i den mottagande faxen.

När jag hade hängt upp min strumpa bredvid sängen dan före doppardagen så var jag alltid livrädd för att tomten skulle komma in i mitt rum och titta på mig medan jag sov, så jag gömde mig under täcket hela natten för att han inte skulle se.

I söndagskolan så pratade de ofta om både Gud och Jesus, men jag förstod aldrig riktigt vem det var jag skulle be till. Jag fick ofta höra att man skulle tacka Jesus men jag tyckte att det var mer rimligt  att tacka Gud som var mkt mäktigare och faktiskt hade skapat allt.

Jag trodde som som så många andra att världen förr i tiden var svartvit och att mormor levde i en svartvit tid som senare fick färg.

En annan sak som jag undrade över var när alla sjöar och älvar skulle bli tomma. Jag fasade för dagen då allt vatten skulle ha runnit ut och vi bara hade havsvatten kvar att dricka.



Någon annan som minns några roliga missförstånd?


Pirr

Ikväll har jag varit ensam hemma och Alice har varit på vegetariskt julbord med jobbet. Vet inte hur gott det är med soyaköttbullar men jag skulle sakna julskinkan med senap. I tunnbröd såklart, mums! Åt en god middag framför tv:n bestående av ädelostpaj och god sallad. Lite senare värmde jag lite glögg och drack det tillsammans med mina lussebullar och pepparkakor. Myste under en filt framför Desperate housewifes och bloggade lite samtidigt. I morgon börjar en ny delkurs och jag ska vara i skolan tio. Måste komma ihåg att hämta ut biobiljetterna också.

Har bjudit ut min älskling på dejt på fredag. Vet inte om tjejer får göra sådant men jag tycker att de borde. Han ska laga lite god mat åt mig först och sen ska vi se premiären av Guldkompassen på bio. Älskar att sitta inne i en varm biosalong en kall höstkväll och äta varma popcorn med smör på samtidigt som man pussas lite när det inte är så spännande på filmen. Känns som att man är på första dejten igen fast när man ser in i den andres ögon ser man så mycket mer än man gjorde första gången, ett ansiktsuttryck säger så mycket mer och det nervösa pirret i magen har bytts ut mot ett annat sorts pirr, ett kärlekspirr.


image238

Mina drömmars bröllop

Tänk att få ha ett bröllop med vintagetema, helst 40-tal. I mina drömmars bröllop skulle jag skrida in i kyrkan i en enkel men ändå glamorös klänning och gärna ett vitt flor över ansiktet. Mitt hår skulle vara ganska stramt och elegant  men framförallt vackert, uppsatt och både mina örhängen och halsbandet skulle vara av pärlor, helst gamla sådana. Buketten skulle bestå av djupröda rosor som kontrasterade mot klänningen i brutet vitt.
   Min blivande man skulle ha en svart välsittande kostym och vattenkammat hår. Kanske en slips som matchade min bukett eller bara en liten ros i bröstfickan, Musiken under vigseln skulle vara sådana låtar som jag och min blivande make har gemensamma minnen till. Till detta får det även komma något klassiskt stycke med kärlekstema. Skulle även tycka om att någon nära vän läste en vacker dikt.
   Till och från bröllopet skulle vi åka i en bil från rätt årtionde, eskorterade av en stiligt klädd chaufför (gärna en familjemedlem). Själva bröllopsfesten har jag inga specifika önskemål gällande förutom att tårtan självklart ska vara minst tre våningar hög och på samma bord ska det finnas massor av små exklusiva chokladpraliner i olika smaker och utföranden tillsammans med alla sorters exotisk frukt som är doppad i choklad. Passionsfrukt är min favorit så den ska finnas med på menyn också. Men maten i överlag får jag och min make komma överens om.
  Musiken ska ett storband stå för (det ska vara trumpeter och saxofoner och hela köret) och en sångerska med djup och hes röst ska sjunga gamla vackra ballader blandat med lite nyare låtar så att alla kan dansa in till sent på natten. Tycker att bröllopskortet nedan är vackert. Hennes bara fötter och släpet som bara nuddar vid marken. Synd bara att de inte är vända mot kameran så att man kan se deras lyckliga leenden.




image236




2000-talets Marilyn

Den här tjejen har en helt otrolig stil. Ser ut precis som en ung Marilyn och kläderna är helt bedårande.

image224





image225


image226


image227

Självbiografi

Idag hade jag ingen föreläsning så jag sprang en sväng på stan och fixade fler julklappar till Alice' kalender. Jättekul att ha en ny överraskning varje dag ända fram till jul :) Måste erkänna att det är en liten utmaning att köpa 24 saker som kostar under 20 kr och inte är krafs men det har gått riktigt bra hittills. Hittade samtliga klappar idag på Stockhome. Påminner lite om Lagerhaus fast lite dyrare och lite snyggare. Stod och bläddrade bland presentböckerna där när jag plötligt hittade en superduperjulklapp som mormor ska få. Boken heter "Mitt liv" och är en sorts självbiografi där man själv fyller i sin livshistoria blandat med fotografier från barndom, bröllop etc. Meningen är att man först ska fylla i och sedan ge bort boken til någon och jag tänkte att mormor kunde ge den tillbaka till mig någon gång. Hon har en massa fina fotografier liggandes på hög hemma som skulle passa så mkt bättre i en bok som denna.

image221

Så ser den ut.



image222

Lite julstämning över köksbordet.


image223

Min kalender som Alice har gjort :)


Glöggkärlek

image215

Voila, ett stycke banankaka. Blev riktigt god faktiskt :)



Lite bilder från myskvällen vi hade i lördags:

image216

Mina och L:s lussebullar, varm glögg samt lite pepparkakor och ädelost.

image220

Johanna har konverterat till islam.

Rödhättor

Om jag trodde att det passade mig så skulle jag mer än gärna färga mitt hår rött. Inte morotsrött utan en djupare röd färg. .

Mina tre favoritrödhättor:

image212

Nicole Kidman. Det eldröda håret och den vita hyn i kontrast till klänningen. Så spöklikt vackert.


image213

Rita Hayworth. Ja vad ska man säga?...Bombnedslag.


image214

Lily Cole. Hon ser verkligen ut som en älva. Det perfekta porslinsansiktet tillsammans med en kaskad av rött hår ser ut att komma från en saga.

Tenta och banankaka

Klev upp halv sju i morse, vilket är ohyggligt tidigt en mörk vinterdag när man är van att kliva upp tidigast åtta. Högskolestudier är rena drömmmen jämfört med gymnasiet med tanke på tider. Börjar oftast tidigast vid tio. Hade min sista provtenta idag och tänkte därför fira med att baka en banankaka. Vi har två bruna bananer i en fruktskål som ser rätt ynkliga ut. Tror de skulle tjäna väldigt bra till det syftet och som student kan man ju inte bara slänga något. (Ok jag slänger mjölk som är två dagar gammal och bröd som är halvtorrt) men knepet är ju att bara köpa lite i taget.
  Har hunnit med att klacka om mina skor också på en sån där snabbskomakare. Vet inte om det är vanligt att man lämnar in de skor man har på sig för tillfället men jag satt iaf och väntade där i en kvart med bara strumporna på. Skomakaren tittade väldigt skeptiskt först på mina klackar sen på mig när han upptäckte att det var ett stort hål i en och den var fylld med rasslande stenar. Nu när de är fixade förundras jag över att de inte låter längre, men det är rätt skönt. Tidigare idag tex. var det stört omöjligt att smyga ut från tentan och det lät som att nån gick runt och skakade maracas därinne.
Här är receptet på banankakan som jag tog från Leilas jul:

image211
Tillagningstid: 30 min
Färdigt på: 40 min
Ingredienser
1 1 dl strösocker
2 2 dl florsocker
150 150 g mjukt smör
3 3 st mogna bananer
2 2 st ekologiska ägg
3 3 dl vetemjöl
1 1 tsk bakpulver
0.5 0.5 tsk malen kanel
0.5 0.5 tsk malen ingefära
50 50 g valnötskärnor
smör och ströbröd till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.

3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.

4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.

5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.

6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.


Burlesque

Ett nytt stort intresse för mig är retrounderkläder (som en naturlig följd av suget efter retrokläder), framförallt de som går åt burlesquehållet. Blivit smått besatt av att hitta underkläder med retrotouch och letar man så hittar man. Både Hm och Lindex har börjat anamma retrotrenden, men oftast i ett alltför mesigt utförande. Agent provocateur däremot vågar mer än de flesta och därför blir det ofta otroligt bra. Det finns två sidor på nätet, tyvärr inte svenska men med riktigt fina underkläder. What Katie did heter den första och den andra La magia.  Ett smakprov:

          

Perfume

Jag är en av de olyckliga människor som aldrig har lyckats hitta en parfym som de gillar. Dels är jag så känslig att de flesta parfymer ger mig huvudvärk och de som inte gör det är antingen alldeles för surt fruktiga eller kvalmigt söta. Jag dras nog ändå mer åt vanilj-hållet, i likhet med många andra men när jag provat såna parfymer och sedan gått run med dem på handleden en hel dag har jag oftast redan tröttnat. Om man ska tala om dofter jag gillar så finns bensin, gillestugor, snus och nytvättade kläder på listan. Kanske inte den mest homogena blandningen, men för att återknyta till den sista så hittade jag ett doftljus (avskyr vanligtvis doftljus) på Plantagen som luktade "clean cotton", dvs nytvättad tvätt. Tyckte att doften var ljuvlig faktiskt. Nu hittade jag doften "Clean" på Accessora vilken påstås dofta som "warm cotton". Låter riktigt bra om den håller vad den lovar. Ska titta in på någon parfymaffär i veckan.

image200

Sailor vs. Jedi

Frågade L om han ville slåss mot mig. Han får använda ett lasersvärd och jag min måntiara. Det ville han men han hotade med att han skulle kontrollera min hjärna eftersom han var en jedi. Då sa jag att jag hade fler vapen än honom. Sailor moon har faktiskt sin penna med vilken hon kan förvandla sig till vem som helst och sina hårsnoddar som det kommer kraft ifrån. Jag ska förvandla mig till Darth Vader och förvandla honom till stoft! Det du :)
  
image198         image199

Bilder från gårdagen

image195

image196




Idag var vi i nya Beyond retrobutiken på Mäster samuelsgatan. Provade några fina vintageklänningar till ettn inte allt för dyrt pris men ingen satt tillräckligt bra, tyvärr. Får ta en runda där igen snart.
image197




Några fler till önskelistan.. Kompisar?

image192

Koziols kakfat passa perfekt till cupcakes och jag skulle väldigt gärna ha ett i skafferiet att ta fram till festliga tillfällen.

image193

Ditas bok har så fint omslag och troligtvis intressant innehåll. Vill ha!

image194

Den boken, på engelska vill jag ha. Coolt omslag också.

Make four wishes

  
image191

Jag vill ha en gammal skrivmaskin som kan stå i ett hörn och damma på ett fint sätt.


image190

Ett paraply precis som det drottningen har vill jag också ha för regninga dagar.


image189

Nathalie Portman är så vacker i sin rosa peruk. Vill ha en precis likadan och leka mystisk förförerska under sena partykvällar. Eller dansa till Phoenix precis som Scarlet i Lost in translation.



image188
                                 
image186

Gick in i en liten arabaffär i Vårberg och hittade Saiolor moons måntiara i en kartong. Vill vara tio år igen så att jag legitimt kan springa runt hemma och svinga min magiska tiara och skrika "I månens namn ska jag straffa dig!"

RSS 2.0