Sunday Bloody Sunday

Första söndagen på två veckor som jag är ledig, hade glömt hur otroligt deprimerande söndagar kan vara. Vaknade i morse och insåg att min picknickkorg skulle bli ståendes oanvänd i sitt hörn, regnet öste ner och stranden kändes väldigt avlägsen. Istället för att ligga och steka på stranden fann jag mig själv sittandes på söndagsmiddag hos mormor. Inte ens jordgubbar och grädde till efterrätt fick mig på bättre humör.
   Igårkväll bjöd vi J och P på middag hos L. Kycklingtacos stod på menyn och den blev riktigt god trots den lilla förseningen. (Hoppas att vi är förlåtna) När faten var tomma slängde vi oss i soffan och såg "Blades of glory". Jag försökte att inte bli för besviken då den inte ens var i närheten av Napoleon Dynamite. Känns som att killarna uppskattade den en aning mer än vad vi tjejer gjorde. Mest troligt berodde det på homoskämten som var ett ständigt återkommande inslag i filmen. Ok, jag skrattade också ett par gånger (scenen där de tävlar tillsammans första gången var minnesvärd) men vill man se Jon Heder så ska man hellre se om Napoleon Dynamite.
   På fredagskvällen hade vi en liten reunion med några gamla klasskompisar. Kvällen började med grekiskt och slutade med en banan. Trevligt var det i alla fall att få träffa alla igen. Tråkigt bara att alla ska göra så olika saker till hösten. På tal om hösten så börjar det här med lägenheten gå mig på nerverna. Önskar bara att man fick en så att hela flyttproblemet är löst och man kan njuta av sommaren. Har svårt att riktigt njuta av stunden när jag har såna bördor på mina axlar. Kommer som sagt mest troligt inte att få några lägenheter serverade. Nu lutar det mest åt en lägenhet i andra hand till att börja med, även om de är nog svåra att få tag på. Plötsligt flyger dagarna fram och man inser att sommaren inte är så himla lång ändå. Känns iaf riktigt skönt att jag kommer att jobba mindre framöver. Ska ta vara på alla varma dagar som jag får.
   För att muntra upp mig lite bjöd A in mig på en rendez-vous med popcorn och film. "Walk the line" var kanske inte det bästa medlet för att höja min sinnesstämning men A:s sällskap gjorde det iaf :)
Nu sitter jag och drömmer om ett varmt bad och en skön fotmassage och några uppmuntrande små kärleksord i örat men L jobbar ikväll och jag får nöja mig med lite rester av paj och fri tillgång till datorn. Inte helt fel det heller :)

Antagen

Så fick man äntligen veta. Har varit spänd i flera dagar och först nu kommer huvudvärken. Vet inte hur många gånger jag hann gå in på studera.nu idag innan sidan äntligen började funka. Väntan är alltid värst när man vet att det är lite tid kvar tycker jag. Det visade sig  dock att både jag och min kära pojkvän var bland de första uttagna och vi kan nu båda andas ut - en liten stund. Vi har nämligen ingen lägenhet ännu och när det nu är ett faktum att vi faktiskt har kommit in måste vi börja söka på allvar. Känns mer än jobbigt.
   Kan ingen vänlig själ erbjuda oss ett förstahandskontrakt på en liten tvåa med kök på Östermalm?
   Inte?... :/
   Mina krav gällande boendet är inte högre än att jag vill slippa ha en timmes resfärd till skolan varje morgon, spec då jag kommer att få spendera de flesta dagarna på plats. 
  Fast det skulle ju inte heller vara fel med trägolv, badkar, nyrenoverat kök, vita väggar, balkong, fina gammeldags fönster med spröjs, en fin park utanför och höga köksskåp och... Man får väl drömma åtminstone?
   Kvällen har jag spenderat först hos Alice en sväng och därefter med L och två av hans kompisar. De försökte tappert lära mig att spela brädspelet "Settlers"  men det hela slutade som väntat med att jag blev sist.  Det trots att jag tvingade L att hjälpa mig att göra de bästa dragen hela tiden, även om det sällan gynnade honom själv. Var inte lite svårt att försöka övertala dem att spela "snällt",  men jag  borde få en medalj för  att jag försökte iaf.  Överhuvudtaget var spelet lite klurigt att lära sig. Spec för någon med grava svårigheter gällande att  göra flera saker simultant. 
   Nästa gång ska jag ta med mig TP eller Geni och förhoppningsvis känna mig lite säkrare. Frågesport  förvandlar mig i en sekund till den besserwisser jag innerst inne är. Synd bara att L är ännu värre. :)


Coolstuff.se

Det är när man verkligen granskar sidor som coolstuff.se som man inser hur mycket det finns som man vill ha men inte behöver. De här fyra sakerna skulle jag klara mig väldigt bra utan men jag inbillar mig att jag skule ha väldigt stor glädje av dem.

En kylskåps berg och dalbana - Hur kul är det inte att göra sin egen bana direkt på kylskåpet i sann Wallace och Gromit-anda och  sedan låta den lilla kulan rulla genom den?

En osynlig bokhylla - Med den här luras man att tro att böckerna svävar fiitt på väggen. Även om ingen förnuftug människa köper det så är det väldigt snyggt.

En Sleeptracker - Den här coola manicken väcker dig jut när du sover som lättast (inom en intrvall) så att du vaknar och känner dig mycket piggare.

En TV-B-Gone - med ett litet knapptryck kan stänga av precis vilken tv-som helst som du stör dig på. Makt!                 

Jobb, sommar, jobb, jobb, sommar, jobb

Känner att detta har blivit mer och mer sporadiskt den senaste tiden. Kan mest skylla på en massa jobb och en djup trötthet däremellan. Försöker ta vara på de soliga dagarna så gott jag kan och kvällarna ägnas mest åt återhämtning,. Tråkigt men sant. För mig känns det som att sommaren inte riktigt har börjat än då det har varit så intensivt med jobb de senaste veckorna. Tänker jobba hela sommaren men med mindre intensitet i slutet, och det är i princip då jag har planerat att gör allt. Den här veckan har jag hunnit med en härlig dag på stranden med L och en mysig shoppingdag med A. Trots att jag inte tänkt köpa några kläder den här månaden råkade en fin mönstrad tunika från HM slinka ner, samt en svart body som var på rea hos MQ. Den var dock ett riktigt fynd som jag har letat efter ett bra tag. Ursnygg ringning i ryggen. Med en kjol till kommer jag känna mig som en prima ballerina.
   Till helgen är det Gottnerocken (som har återuppstått igen) och jag och L plus några till tänkte ha picknick där. Brukar vara hur mysigt som helst om vädret är bra. Jag och L har självklart köpt en en anka var i ankracet (min är signerad av mig själv vill jag minnas. Jag och A brukade räkna ankorna varje år förut och fick på så sätt gratis inträde. Under det otroligt tråkiga jobbet passade vi på att gå loss på våra favoritnummer med tuschpennan, hur de sedan såg ut vill jag inte tänka på.) Hur som helst kommer L stå där vid mållinjen och spana efter sin lilla plastanka vare sig han tror det eller inte. Tusen spänn är ändå tusen spänn. De pengarna skulle passa väldigt bra till vår kommande tillökning - Ett tv-spel. Och nej - det var kanske inte min idé, men jo det skulle faktiskt vara skitkul att få träna lite så att jag verkligen kunde slå honom i något. Oj oj, vad putt han skulle bli.
   En liten bild från hamnfesten när vi satt och fikade innan. Jag var lite bohemchic i syrrans skinnjacka och min rutiga klänning.

image83

RSS 2.0