Det sista

Måste bara påpeka hur härligt det är att det snart är sommar igen. Idag var den första riktigt varma dagen på länge och jag njöt verkligen av den. Värme är det bästa som finns och hellre svettas jag ihjäl än fryser ihjäl. L tycker att jag är knäpp som alltid fryser och  lindar jämt  in mig i en filt när vi ska se på tv hos honom. Lite är det nog för att det är mysigt också att kura ihop sig under den, men nu vill jag slänga allt vad filtar heter. Har bytt till sommartäcke och ska be pappa att sätta upp myggfönstret. Postar en bild på tårtan i morgon!

Här är en bild som gör mig riktig sommarnostalgisk. Jag och L på Ikea förra året. Bruna och sommarfräscha.

image68


Skrivsugen

Känner mig väldigt skrivsugen ikväll. Tror jag måste knåpa ihop ett inlägg till. Har hunnit med att hjälpa mamma med att rensa rabatten. Egentligen är det ganska meningslöst då det mesta av ogräset finns i buskarna. Man måste alltså ta bort själva plantorna om man vill få bort ogräset. Vi fick iaf bort det mesta runt om men när allt var klart såg det väldigt kalt ut. Fick lov att gå till farmor (som älskar blommor) och höra om vi kunde få gräva bort några plantor och ta med dem hem. Farmor sa ja men hon såg lite ledsen ut när jag grävde ett hål i hennes rabatt. Hoppas att det växer igen snabbt. Väl hemma igen försökte jag fylla igen två tomma gap med plantorna som vi hade fått. Det gick ganska bra, bara de får växa till sig lite så.
När jag var hos farmor passade jag på att låna hennes sprits. Tänker göra en överraskningstårta till pappa i morgon. Hittade en gräddtårta med färska jordgubbar och hallon i en tidning idag. Såg riktigt god ut och så var det så där fint spritsat runt om. Ska åtminsone försöka göra min lika fin. Det som var speciellt med den var också att man skulle dränka in tårtbottnen med fläderblomssaft. Kan nog bli gott faktiskt.
För en liten stund sen hjälpte pappa mig med att sätta på nya ben på min säng. Det var riktigt teamwork. Jag räckte benen till pappa och han skruvade fast dem ;)

Min säng är så fin nu att jag fick lov att knäppa en bild på den. Mest för att jag har bäddat så snyggt. Det röda täcket är mitt och det grå får L ha när han är här. Tycker att de passar så bra med varandra :)

image66

Den ofrivillige svensken

Igår kväll for jag och L till C en sväng. L spelade Guitar hero hela kvällen, medan vi andra blev less efter ett tag. Fick se korten från Greklandresan. Verkar som att de bara vräkte sig på stranden och åt en massa, (och då menar jag en massa.) Bilderna var ett rent frossande i god grekisk mat. Det vattnas i munnen på mig bara jag tänker på det. Tillslut lyckades jag slita L från sin rockstjärnedröm och drog med honom hem till sängen. Jag var trött som få och hade kunde somnat på direkten , men min kära pojkvän var klarvaken, koffeinstinn av kaffet han hade hällt i sig när vi fikade hos C. Det slutade med att han låg och läste medna jag låg halvdöd mot hans arm. Jag vet knappt hur det gick till men stillslut somnade vi båda på något sätt.
Blev ingen sovmorgon eftersom L skulle till skolan och jag skulle möta farfar i stan. Jag hade lovat att hjälpa honom med att leta reda på några gamla fotbollsreferat från när han var ung. Detta försökte vi med (på biblioteket) i någon timme, men i slutändan visade det sig att han hade glömt vilket år och datum det egentligen handlade om. Stackars farfar. Vi gav upp och gick och fikade istället.
Hann med att köpa en studentpresent till L också. Kom äntligen på vad jag skulle köpa igår. Han kommer att bli ganska förvånad kan jag lova, men föhoppningsvis inte besviken :)

Ibland känner jag mig alldeles för svensk, som en riktig medelsvensson. För att försäkra mig om att jag inte var totalt förlorad så letade jag reda på lite svensk-fakta. Någon som känner igen sig?

Som genomsnittlig svensk kan du skriva under på nedanstående påståenden:

*För dig är det livsviktigt att se Kalle Anka och hans vänner på julafton men du missar heller inte gärna Så ska det låta och melodifestivalen.

*Din högsta dröm är att vinna storvinsten på lotteri.

*I din bokhylla finns mest svenska deckare typ Henning mankell och Håkan Nesser.

*I din frys finns ett paket med glassbåtar.

*Din hund (om du äger någon, vilket är ganska sannolikt) är mest troligt en schäfer eller en Golden Retriever. Förvånansvärt många har en jämthund i sin ägo.

*Minst en av dina bilar är röd, vit eller blå. Märket är Volvo eller Saab.

*Du har sex 1 gång i veckan.

*När du har pengar över unnar du dig vin, sprit eller hushållsmaskiner.

*Av dina fritidsaktiviteter lägger du mest tid på tv:n och radion. Näst efter det kommer den sociala samvaron.

*Om du har varit utanför Norden någon gång, så har du nog varit i Tyskland, Grekland eller Spanien.

*Till vardags äter du oftast falukorv eller köttfärssås. En pizza slinker också ner vid jämna mellanrum.

*Du äger med största sannolikhet en mobiltelefon.

*Heter du Johansson i efternamn så är du namne med närmare 300 000 andra svenskar. Grattis!


Livet i ett litet rött paket

Var det någon annan som såg "Alice och jag" ikväll? Om inte så missade ni något. Filmen är en nygjord dokumentär om Alice Timander där hon blir intrevjuad och öppenhjärtigt berättar om sitt liv. Regissören till filmen, Rebecka tror jag att hon heter, har lyckats sammanfläta Alice liv med hennes eget på ett väldigt vackert sätt. Till ytan ser man inte många likheter mellan dem men allt eftersom blir de fler och fler.
   Jag vet inte varför jag blev så ofta blir gripen av människor som sticker ut och vågar stå för det. Samtidigt som de vid första anblicken ser så starka ut och alltid går sin egen väg så verkar de så bräckliga på något sätt. Här förstärktes nog intrycket av att Alice nu trots sitt evigt unga utseende faktiskt talar med en 90-årings röst. Det är svårt att beskriva hur rörande det var när hon satt i soffan med sin glamorösa peruk och sina glittrande kläder samtidigt som hon berättade om sina många misstag. Hon har blivit sviken av sina barn (troligen för att hon svek dem först genom att aldrig riktigt vara där för dem) samtidigt som hon med stolthet i rösten säger att hon var en av de första kvinnorna som vågade utbilda sig och skaffa sig en riktig karriär. Det blir uppenbart att hon alltid satte karriären främst men att hon samtidigt erkänner att hon alltid har känt sig ensam.
   Alice säger i filmen att Gud har satt en isbit i hennes hjärta som hindrar henne från att verkligen älska. Jag undrar om hon kanske hade blivit lyckligare utan barn, eller om barnen blivit lyckligare utan henne. Att hennes äldsta dotter valt att inte gifta sig eller skaffa några egna barn är ett tydligt exempel på hur ens föräldrar påverkar en. Alice frågar också sin dotter hur hon egentligen tycker att hon (Alice) skulle ha kunnat kombinera barn och karriär bättre. För henne har det alltid känns omöjligt. Dottern är inte alls av samma åsikt och påpekar bittert att det alltid finns tid om man prioriterar rätt.

Det är intressant att det här kvinnoproblemet är så dagsaktuellt. Fortfarande anklagas man för att vara försummande om man försöker kombinera karriär och barn som kvinna. Samtidigt finns de en stor skam över att faktiskt välja bort barn helt för en karriär.

Trots allt verkar det som att Alice Timander har haft ett rikt liv med många vänner och många glada stunder, men kan man verkligen bli lycklig om man är oförmögen att älska?

Current obsessionsLäskigt korta kjolar - Bör helst bäras till skyhöga

klackar och en tröja med bar rygg.


image58
Köksgrejor- Slevar, vispar, skålar och maskiner. Jag

vill ha dem alla.image59

Flingor med fil- mina magkatarrskänningar gör att jag

desperat försöker kurera mig med fil, och fil är ju

väldigt gott :)

image60Regina Spektor - har lyssnat på henne ett bra tag nu

men tröttnar aldrig. Mina kompisar har börjat förstå

att jag är skev som dissar allt annat.


image61L:s nacke - Älskar den perfekta välvningen och hur håret lockar sig där.

image64Matlagning- Mitt exprimenterande i köket har blivit

extremare. Gjorde vårrullar för ett tag sen. Hur coolt

är inte det?


image65Konstiga dokumentärer - Känns som att jag fastnat

framför alldeles för många sådana på senaste tiden. De

måste innehålla gravt missbildade människor,

överdimensionerade könsdelar och konstiga böjelser

eller tvångssyndrom. I'm addicted. 

image62
 

Inredningstidningar - När jag var tio år och de andra barnen läste Kalle Anka-tidningar så slukade jag inredningstidningar och skrev långa listor på hur mitt framtida hus skulle se ut. Nu är det mer legitmimt att läsa dem och jag har tillåtit mig att börja igen :)

image63


Gör det här istället!

Hittade det här vuxentestet där du kan räkna ut din "egentliga" ålder. Min var 30. Inte så högt va?Eller?...

Kom hit vuxenhet, nu!

Jag vet inte hur det är med er men själv så älskar jag att bli vuxen och så länge jag kan minnas har jag velat bli det. Visst kan det vara kul att vara barn också men att vara tonåring är en ren pina. I sju år är du fast i det ingemansland som kalls puberteten där framtidspanik och komplex hotar att ta död på dig. Ingen ser dig för vem du egentligen är och antingen behandlar de dig som om du nyss klivit ur vaggan eller så lägger de på dig ett enormt ansvar som du inte vet om du är redo att ta.
   Hur underbart är det inte att ha fyllt tjugo och att ha lämnat fängelset bakom sig. Att få gå på systemet själv, att kunna skratta åt alla som måste ta bussen, samt att få en massa pengar på kontot ist. för det futtiga studiebidraget i slutet av månaden ( ja, jag vet att jag återigen är student till hösten, men man får glädjas så länge man kan).
   Älskar att man börjar komma upp i den åldern när man på allvar kan sucka över fjortisarnas stringtrosor och idol-crushes. Vår generation kan skryta med att ha haft mammor som seriöst bar axelvaddar, att vi såg sista avsnittet av Sunset Beach, att vi var med vid Expeditions Robinsons födsel (när dokusåpan fortfarande var kvalitetstv) och att vi faktiskt har ett par riktiga cd-skivor med äkta omslag hemma.
   I mitt extrajobb som lärare brukar jag som tidigare nämnt sucka åt hur ohyfsade ungarna är nuförtiden. Hur kul är det inte att äntligen få säga att allt faktiskt var bättre förr. Men då menar jag inte -53 utan snarare -93. De kallar oss åttiotalister lata och bortskämda och hävdar att vårt mål är att bli rika och berömda med minsta möjliga anträngning. Jag tror att de flesta bara är sura för att det finns så många genvägar idag och att man inte alltid måste slita hund i 50 år innan man faller död ned redan vid 73 års ålder.
   När jag blir 90 ska jag sitta på hemmet och äta tacos samtidigt som jag tittar på en nysläppt film på min bärbara dator. Vilket långt och härligt liv vi har framför oss! (Bara inte McDonalds och co tar död på oss först).

Mina vuxenpoäng som jag ser det:

har körkort
dricker kaffe
har en brödrost i min ägo
jag jobbar
kan göra en smörgåstårta
äger flera par högklackade skor
har varit på jobbmiddag
äger en symaskin
har startat ett sparkonto
kilar stadigt

http://www.vuxenpoang.se/ - testa dig själv!

Jag undrar förresten vad A gör ikväll. Kanske borde ringa henne. Tycker fortfarande att hon borde göra verklighet av hennes, hrm eller förlåt mina dejtplaner. Hoppas att J och C får flyga hem ikväll trots flygstrejken. Måste också tillägga att L gör mig lycklig.

- De vackraste ögonen världen har sett.

Res(O)lust och studentfeber

Jag och A hade lite utav en högtidsstund igår när sista avsnittet av O.C sändes. Själva avskedet till serien var inte hälften så sorgligt som avskedet av våra myskvällar. Hann med att prata en massa också, vilket var väldigt trevligt. Det är så lätt att glida ifrån sina vänner om man inte har någon riktig koll på vad de tänker och känner. Först nu har jag kommit till insikt om hur mycket svårare det är att underhålla vänskapsrelationerna efter gymnasiet. När vi stod där med studentmössan hade nog många övertygelsen om att man skulle hålla kontakten, men så fort studenten var över så var de konstgjorda banden brutna. Och med det menar jag umgänget man hade med folk man faktiskt tvingades att gå med varje dag och lärde sig tycka om, medan de äkta banden till vännerna i bästa fall fanns kvar. Tror att många som jag inser efter att separationsångesten lagt sig att det känns skönt att få gå in i nya stadier i livet och träffa nya människor. Mina närmaste vänner vill jag fortfarande ha kvar men de som egentligen inte var något annat än ytliga bekantskaper kan jag lämna bakom mig.
   Jag och A försökte ta reda på vad folk gör nuförtiden genom att söka efter deras bloggar och vi fick fram en hel del. Vissa var kvar i ingemansland som jag själv medan några hade flyttat till USA eller rest runt i världen. Känner mig inte spec. berest med min Londonresa som enda merit. J och C är ju som sagt i Grekland just nu och jag hade kunnat vara där jag också men av någon anledning kände jag inte så starkt för det. Resa vill jag gärna göra men jag känner inget behov av det precis just nu. Känner mig nöjd med att få ett äventyr tilll hösten i form av flytt till Stockholm och högskolestudier. När jag blir riktigt ressugen ska jag se till att åka till alla de där ställena jag velat se. Även om det blir om ett år eller om fem år. Det är förresten också en sådan grej som man kommer till insikt om senare. Förra våren var jag så otroligt stressad över vad jag skulle göra med mitt liv. Funderade på att ta ett sabbatsår men hade ångest för det eftersom jag tyckte att jag slösade bort ett år. Vad jag inte insåg är att alla sorters erfarenheter kan vara otroligt berikande och att inget egentligen är sämre än något annat. Man måste inte ha ett schema på vad man ska göra det närmaste fem åren, faktiskt. Och det säger jag i form av en extremt planerande människa.
   Nu får det vara slut på visdomar för idag. Kanske kommer mer i morgon? Jag måste skriva klart dikten och skicka in den ikväll. Absolut sista dagen. Tog den läskiga äppelbilden och rafsade ihop något pretentiöst på ytan men totalt platt under. D.v.s. jag skrev det jag kom på på fem minuter som lät djupt och avancerat. Svårt att skriva när man är omotiverad. Tur att novellen blev bättre iaf.
   I morgon ska jag ut och äta med "jobbet"(personalen på demensboendet). Känns som att jag genom det här är alldeles för inblandad i en värld som jag aldrig ville ha någon inblandning i. Ändå ser jag fram emot hela grejen. Står fast vid mitt löfte om att aldrig hamna i "vård och ömhetsträsket". Jag vill inte jobba med människor. Iaf inte på ett vårdande sätt. Gör det mig till en elak människa? En elak kvinna kanske? hmm..

image55 image56

Kitchen top 5

image53

Om någon mot förmodan skulle vara intresserad så är de här sakerna det jag är mest sugen på i köksväg just nu.
Margretheskålen är klassikern från Rosti som designades av Georg Jensen på 50-talet. Skulle vilja ha en i ljusblått. Kostar 129 kr och uppåt beroende på vilken storlek.

Silikonformar är ett nytt fenomen som gör att kakan lättare lossnar och att man slipper smörja formen. Mycket praktiskt, måste jag säga. Finns hos Clas Ohlson bland annat från 100 kr och uppåt.

Jamie Olivers egendesignade stekpanna äger jag redan men jag skulle gärna ha den lilla kastrullen också. Perfekt för såser eftersom även den har ett teflonlager så att maten inte fastnar. 549 kr hos Electrolux home.


Michael Hussar

Igår var jag ledig men det hände inte så mycket. Var på stan och hittade äntligen ett par svarta skor med peeptoe (på Kappahl av alla ställen). Det var väl ungefär det enda intressanta som hände. Började skriva på en novell på kvällen som jag avslutade idag. Försökte skriva något Carver-inspirerat men det blev mest trist. Orkar inte göra om det så jag får satsa desto mer på dikten vi ska skriva istället. Det här är sista uppgiften så den är väldigt fri. Vi ska helt enkelt välja en bild, precis vilekn som helst och skria en dikt till den. Bilden ska sedan bifogas till läraren. J tipsade mig om Michel Hussar, en konstnär som skapar surrealistiska och extremt groteska verk, där innehållet ofta består av läskiga clowner, blod och storbystade kvinnor. Perfekt för en dikt tänkte jag och nu sitter jag och stirrar mig blind på dessa två bilder för att försöka göra något av dem. J sticker till Grekland istället och lämnar mig här i min vånda. I morgon och måndag jobbar jag så dikten måste bli klar ikväll. När hon kommer hem igen ska jag börja tjata på henne om tavlan som straff. Alltså krokibilden som hon har lovat att göra åt mig. I blyerts eller kol ska den vara med en naken kvinna och en naken man. Resten får hon bestämma själv. Hoppas att hon känner pressen på sig nu. Muhaha.

image51    image52

Drömprinsen

image50

Den här söta grodprinsen hittade jag på favoritsaker.se. Skakar man den så yr det magiska guldglittret runt i "drömkulan" som den kallas. Hade jag inte redan funnit min drömprins så skulle jag köpa den här för att hålla hoppet uppe. Det är möjligt att just den här grodan aldrig kommer att bli en riktig prins men han är en bra påminnelse om att det finns en massa okyssta grodor därute med stor prinspotential.

Blender

image49image48

Köpsuget börjar göra sig påmint igen och Electrolux home lockar med alldeles för bra priser. Just nu kostar den här blendern från C3 endast 495 kr. Skulle vara kul att kunna göra egna smoothies och soppor, dessutom är de ju så otroligt snygga. OBH Nordica har en snygg också i roliga färger för 399 kr men den här känns mer stilren. Dessutom är den en hejare på att krossa is enligt Smartson.se. Är riktigt kul att sitta och jämföra olika produkter och besatt som jag är av att få det mesta möjliga för pengarna så satt jag igår och tittade vilken som var den bästa potatisskalaren. Borde nog börja bli rädd för mig själv snart. Den bästa var iaf en Sveico 7401 som kostar 40 kr. Skyller på att rösterna säger att jag ska köpa. Går inte att stå emot.Ronny och Ragge nästa?

Oavsett vad alla säger ägde Ukraina ut resterande medtävlare igår och oavsett vad alla pretentiösa eurovison-kunnare inbillar sig så har inte festivalen blivit sämre, den har bara börjat ta sig själv på mindre allvar (äntligen). Var det här en seriös låttävling från början med kvalitetsmusik där länderna satte sin stolthet på spel så skulle jag kanske också bli ledsen nu. Men då vi vet att det här är ett clownjippo där Serbien faktiskt vinner med en lesbisk powerballad (på sitt eget språk), går det bara att skratta åt att flera smarta länder såg var det hela var på väg. Som t.ex. ex-hyperseriösa Storbritannien med sitt flygvärdinne-bidrag och Ukraina med sina Ompalompier. The ark såg tyvärr väldigt bleka ut bredvid, de måste de nog även erkänna för sig själva, även om Ola hävdar ett det var en "dyngtävling".
Ronny och Ragge kommer inte att räcka till nästa år, vi skickar Eilert Pilarm istället så står vi säkert bland topp fem. Äntligen börjar den här tävlingen bli riktigt skrattretande!

Blev en riktigt trevlig kväll igår även om jag och J åt chips ikapp så att åtminstone min mage fortfarande känns sprängfylld. När det var the arks tur att sjunga satt samtliga närvarande och sjöng med i allsången, vissa med låttexten framför sig så att alla kunde vara med, även det som bara hört låten "ett par gånger" (?) Vårt stöd räckte inte långt men Ukraina var mina andrahandsfavoriter så jag blev mest ledsen när de bara blev tvåa. Förhoppningsvis blir de ändå sommarens plåga, hoppas hoppas.
Kan inte bestämma mig för om de mest påminde om Ompalompierna i Kalle och chokladfabriken eller som O sa: Crazy Frogs morsa. Nån blandning kanske?

image44 + image45
= image46

Rusta?!

Vet inte vad som hänt med världen när Rusta börjar sälja riktigt fina saker. Till billiga priser dessutom! Jag ska iaf åka och köpa den fina temuggen om den nu mot alla odds är lika fin i verkligheten.

image37 image38

Champagneglas i kristall 399 kr                  Durkslag 29 kr

image40

Pesto/Parmesanskål 39.90 kr

Dessutom finns ett nytt "märke" vid namn Sagaform där bland annat min fina temugg ingår.

image41 image42

                      Kryddburkar 79 kr                                          Salt och Pepparkar 29 kr

image43

Tekopp med tillhörande skål för tesilen 10 kr

Glamrock

Ikväll blir det för oss liksom för några miljoner andra svenska hushåll schlagerfestival för hela slanten. Fast jag skulle nog hellre kalla det schlagerdissning då det faktiskt är halva nöjet. De flesta är så urbota dåliga att man inte vet om man ska skratta eller gråta, men jag väljer att skratta. Ganska kul att kolla orgierna i smaklösa scenkläder också. Ola med sin lilla gnistrande bröstplatta smälter rätt bra in i mängden även om jag aldrig förut sett the ark som några schlagersångare. Finns en möjlighet att det faktiskt tar sig riktigt långt. Tycker iaf att låten håller hög standard jämfört med tidigare svenska bidrag. Efter Lordi's skräll känns det ändå som att vem som helst kan ta hem det och the ark har inte någon extrem framtoning om man jämför med resten. En rosa fjäderboa och bara överkroppar är vardagsmat i den här tävlingen, men låten är bättre än det mesta jag hört i eurovision-sammanhang.
Till festivalen känns det självklart med en större samling kritiska jurymedlemmar framför tv:n så att man får igång lite heta diskussioner samt ett antal chipspåsar och colaflaskor för att riktigt kunna njuta av den dekadenta stämningen. Lågkultur kallar de det visst. Jag kommer sjunga i kapp med tävlingens kalkon och applådera högt när the ark tar hem segern. I morgon är en annan dag. Går ju alltid att säga att man inte hade något bättre för sig...

Har köpt en brödrost förresten. Halva priset dessutom. Sänkt från 500 till 249 kr. Snygg var den utformad  i Amerikansk retromodell. Börjar känna mig som en stammis på Electrolux home.


Vårrullar med jordnötssås

Den här veckan har jag jobbat lite på skolan jag gick i när jag var liten. Alltid roligt att få nostalgiska återblickar i lokalerna och förundras över hur det luktar precis likadant. Fick jobba som specialpedagog där den här gången vilket jag har upptäckt är mycket roligare än att vara lärare till en hel klass som kräver ens fulla uppmärksamhet. Det är kul att kunna fokusera bara på ett fåtal elever som verkligen behöver ens hjälp, annars är jag van vid att eleverna knappt vågar fråga om hjälp bara för att det är en ny lärare.
Blev påmind om vilken mobbningssport brännboll egentligen är (iaf i skolmiljö). Det känns som att det har väl blivit lite av en klyscha att i filmer skildra traumat det innebär för vissa att bli valda sist till brännbollen. Idag verkar det som att lärarna har kommit till sans och slutat i stor utsträckning med att eleverna själva får välja lag. Det bråkades dock om ifall det skulle vara killarna mot tjejerna eller blandat. Killarna röstade för det första. När själva spelet satte igång var de små liven extremt taktiska redan från början. Man visste precis vem som sköt långt och inte och så fort någon stog på tur som knappt kunde träffa bollen ställde sig någon i utelaget längst fram, bara någon meter från den som skulle slå och flinade förväntansfullt. Hade man tur kunde man ges ett försök till att slå med det runda träet men oftast började utespelarna mässa "plankan, plankan, plankan" så fort någon böjde sig ner för att ta upp träet. Var också trist att höra hur mycket läraren tillät lagen att tracka varandra. Eller rättare sagt de individer som var sämre än resten. Känner att moraltanten i mig kommer fram, men det är bara så tråkigt att det ska ges så många chanser i skolan att trycka ned de sämre lottade. Frågan huruvida det är skolans fel eller föräldrarnas kan diskuteras men problemet kvarstår. Påpekade för min lillasyster efter första arbetsdagen att en av killarna i hennes klass verkade mobbad. Hon svarade "Vadå det är väl ingen som gör något mot honom. Man märker knappt att han finns typ" Antimobbningsgrupperna verkar ha tjänat sitt syfte i dagens skola :)
När jag ändå är igång skulle jag kunna dra upp den enorma mängden könsord och svärord sagda av pyttesmå förpubertala pojkar med ljusa röster som skulle chocka vem som helst född före -91. Samt ryktena om att eleverna nuförtiden får lärarna att bryta ihop och gråta inför klassen. Vill inte säga att det var bättre förr men jag kan inte se nån större förbättring.
Nog om livets tråkigheter. Har frågat J om hon skulle kunna måla en tavla åt oss som vi kan sätta upp i lägenheten och hon svarade ja :) Bad henne att måla något kroki-aktigt innefattande naken kvinna och en man. Skulle vara vackert tycker jag. Enligt feng shui är det tydligen en bra symbol för tvåsamheten att ha i sovrummet också (snappade upp på "äntligen hemma") så det kommer nog bli super. Hittade två bilder av Egon Schiele som hon ska få som inspiration.
Idag är jag ledig och hade tänkt försöka mig på ett par jornötskakor som jag har för mig är jättegoda. Var nog minst tio år sen jag åt dem senast. Resten av jordnötssmöret ska jag använda till en jordnötssås som passar bra till thailändska vårrullar. Har aldrig försökt mig på att göra sådana själv förut men senare i eftermiddag ska jag och L ge oss i kast med det. Familjen får bli våra tacksamma försökskaniner. Meddelar sen hur det gick.

image34 image35

Städ och shopping

Vaknade sex i morse övertygad om att de skulle ringa och be mig jobba inom två timmar. Oron i kroppen gjorde att jag knappt kunde somna om men när jag tillslut lyckades var det ändå  med ett öga öppet.  Självklart ringde ingen så jag låg vaken helt i onödan och när jag lcykaeds masa mig upp ur sängen strax efter nio var det dags att sätta igång med städningen, mormor stod redan startklar. När vi var klara bestämde jag mig för att åka in till stan en sväng. Hade några böcker att lämna tillbaka osv. Glömde dock sedan huvudändamålet och shoppade lite i stället. Fyndade två snygga t-shirtar i vintervitt och svart på rea på Åhlens. (Kan lägga in en bild senare) och ett rostfritt decilitermått. Låter helknepigt att bara gå och köpa ett decilitermått sådär kanske men det är svårt att inte köpa saker när man vet att flytten närmar sig. Dessutom kan det nog inte skada att fylla på med saker eftersom. Har packat ner alla grejor jag köpt hittills i en kartong som snart är full. Blir nog minst en kartong till innan sommaren är över. Ska jobba väldigt mycket i sommar också så de större grejorna planerar jag at köpa med de pengarna. En säng, en soffa etc. Ska hålla utkik på blocket efter fynd. Nu ska jag och mamma ut på promenad, sen blir det Lost-marathon framför datorn.

Städhjälp

Igår kväll hos L gjorde jag mitt nya supergoda recept på kladdkaka. Blev lika god den här gången faktiskt. Sen kom A och såg på film med oss. "Eragon" blev det. Var väl ungefär som vi förväntade oss, tror jag. Det vill säga ett hopkok av star wars och sagan om ringen plus en drake som kunde tala. Hoppades att ingen skulle märka att jag somnade sista halvtimmen. Inte alls meningen men jag var så otroligt trött. Har en förmåga att somna framför filmer när ljuset är släckt. Blir så behagligt för ögonen att det är omöjligt att motstå. Kunde hålla mig vaken så länge jag satt och knaprade på mina pistagenötter men sen gick det inte längre.
Efter några månaders pikande från min sida tog vi tag i städandet av L:s rum idag. Dammet var tjockt som ett snötäcke men när allt var klart blev det riktigt fint. Tror att han kommer sova gott där i natt. Passade på att lära honom hur man putsar ett fönster också, vilket jag måste erkänna att jag själv lärde mig för bara några veckor sedan. Så fort mamma fick höra vad vi gjort blev jag kommenderad att städa mitt eget rum i morgon, så jag ska väl ta tag i det då. Ikväll ska jag och A se O.C och äta tacos, vår mysiga söndagsrutin. Hoppas på en till powerwalk innan. Nu när jag har kommit igång med det här motionerandet så måste jag se till att fortsätta. Bikinisäsongen närmar sig... Förhoppningsvis träffar vi inte på någon björn i skogen men om så är fallet har jag bestämt mig för att spela död. Att försöka springa är nog i mitt fall än så länge rätt meningslöst.
Superreceptet på kladdkaka finns här.

Äntligen sovmorgon

Det blev lite tjejkväll igår hos C. Vi spelade hennes dagsfärska Guitar hero-spel. Riktigt roligt, man kände sig som värsta proffsgitarristen när man lyckades pricka rätt, trots att vi körde på easy-nivån.  Efter det gjorde vi lite milkshakes och slängde oss i soffan för att titta på Djävulen bär Prada. Jag kände inte alls för att se den igen då den gjorde mig besviken redan första gången. Kläderna är inte ens speciellt snygga och Ugly betty är en mycket bättre variant på samma tema, dessutom med lite humor i. Det här är bara en en vanlig askungesaga med ett trist slut.
   A satt och irriterade sig hela tiden på att pojkvännen var så dryg som trackade ner på mode och tvingade henne att välja mellan honom och "sina väskor och skor". Jag uppfattar det som att A hade valt skorna :) Gick hem till L sen och kröp direkt ner i hans säng som var uppvärmd. Finns det något värre än kalla sängar? Vaknade ganska tidigt i morse men hann somna om ett par gånger då L verkade sova så gott. Brukar vanligtvis vara jag som somnar om gång på gång på gång, men idag  hade vi tydligen bytt roller. Sitter vid hans dator nu men om en stund ska vi ut på en "powerwalk"
 runt sjön. Hur mycket power det blir låter vi vara osagt så min kondition just nu ligger på minus 20. Lämnade det där med att motionera förra våren då jag hade min sista idrottstimme. Dessutom är hans ben ungefär en meter längre än mina så det är nästan omöjligt att hinna med hans jättesteg, Förstår nu hur du brukar känna, A ;) Tror att vi ska springa in en snabbis på nån loppis idag också. meddelar sen om jag hittar något mer.

Shoppingdag och jobb

Var som sagt i Umeå igår med L. Tog bilen dit för ovanlighetens skulle vilket var otroligt skönt. På grund av det kunde vi också ta en sväng ut till den stora Myrorna-affären nån mil utanför stan (ja jag, lyckades övertala honom). Hittade ingenting där dock, vet inte om det berodde på att det var alledles för mycket saker så att man "inte såg skogen för alla träden" eller om det helt enkelt fanns mest krafs. Myrorna är inte direkt någon välsorterad andrahandsaffär på det sättet att man valt ut det bra sakerna och skippat de sämre. Däremot stod sakerna bra placerade på hyllorna så att man lätt kunde få en överblick över allting. Det fanns rätt mycket skor men de snygga hade så höga klackar att jag fick tänka om. Inne i själva stan köpte jag en svart bandeau-bikini på Gina Tricot och L hittade ett par snygga skor. Jag stod länge och tvekade ifall jag skulle köpa et par jättesöta på Skopunkten innan jag fick lov att inse att 38:orna glappade medan 37:orna var för trånga. Hopplöst. Någon halvtimme av dagen gick åt till att leta efter en indisk restaurang som L:s mamma tipsat om men som verkade ha försvunnit i tomma intet, om det inte var vi som hade uselt lokalsinne. Så tillslut blev det pizza, men dock en väldigt god sådan på pizzera Aveny. Idag har jag inte hunnit med annat än att sitta vid datorn och nörda. Ska snart åka och jobba på ett fritids någon mil härifrån. Kommer att vara helt ensam hela eftermiddagen, så jag borde känna mig lite orolig för vad ungarna ska hitta på, men det blir nog bra.
Här kommer äntligen bilderna på de nyinhandlade loppisfynden och ett på keramikmuggen jag köpte.


Tips för ett personligare hem

Min nya hobby är att insupa interiörer på hemnet.se. I många av lägenhetrna visas bilder från alla rum mublerade så att man får en riktigt god inblick i hur det förra ägarna har inrett lägenheten. Man upptäcker hur många det har som faktiskt inte alla har speciellt snyggt hemma trots god ekonomi och många inköpta saker. Övermublering är jättevanligt men även undermublering. I många lägenheter i Stockholm t.ex. verkar den allmänna uppfattningen vara att det räcker med att äga en PH-lampa, ett par myranstolar och en Bruno Mathsson-fåtölj för att få ett snyggt och trendigt hem. Sanningen är dock att det oftast blir opersonligt och stelt med enbart kritvita väggar, öppen planlösning och stilrena designmöbler.
   Sedan finns det också de som sparar allt de köpt genom åren med resultatet att man tillslut nästan kvävs av bristen på utrymme. Lagom är bäst och det absolut viktigaste är att man trivs i sitt hem tycker jag. Att inreda personligt är viktigt för trivseln men det är inte alltid så lätt att veta hur man ska göra. Här nedan har jag skrivit lite tips på hur man kan göra.     

1. Välj helst ljusa och neutrala färger på väggarna så att du lätt kan variera inredningen efter humör och säsong. Brutet vitt, beige, brunt och grått är bra neutrala färger som kan matchas med mycket. En fondtapet på något enstaka ställe kan vara en rolig detalj men undvik att ha en i varje rum. Medaljongtapeterna t.ex. som är så trendiga just nu finns risk att man snabbt blir mättad på, dessutom kan mönstret lika fort vara helt ?ute? igen. (Den främsta anledningen till att inte följa trender slaviskt). Mönstrade och färgglada tapeter är också mycket svårare att matcha med möbler och accessoarer. 

2. Däremot kan du gärna placera in några enstaka mönstrade detaljer lite varstans i ditt hem. En färgglad pläd, en brokig gardin, eller en vacker tavla i regnbågens färger kan vara pricken över i:et som ger ditt hem en personlig touch.
      

3. Samla dina favoritsaker som små stilleben i grupper på väl synliga ställen i rummet. Exempel på saker är vackra vaser, fruktskålar eller prydnadsföremål. Det viktigaste är inte att de har någon koppling till varandra (färg eller liknande) utan att de utgör en vacker symbios.

4. Låt dina böcker och fotografier få ta plats i ditt hem. Göm dem inte i dammiga bokhyllor eller i kartonger på vinden. Det finns nog få saker som bättre speglar ens personlighet än en bok man älskar. Favoritböckerna kan framhävas på en boklist eller liknande men kan också läggas på ett bord som prydnad.  
 

5. Gör din egen välkomstskylt med valfri text så att gästerna känner sig välkomna redan innan de stigit in. Dessutom markerar du att det här är ditt hem även för dig själv. Det behöver inte stå ?välkommen? eller liknande, du kan lika gärna ha ett ordspråk eller vad som helst som du tycker passar just dig.      


6. Brodera ett eget monogram på ditt bedset som de gjorde på den gamla goda tiden. Kan även göras på handdukar, tygservetter, bordstabletter etc.
 
 
7. Se till att spara dina minnen och ha dem gärna framme. Glada reseminnen och barndomsminnen är en del av dig och borde därför finnas nära tillhands så att du kan tänka tillbaka på dem så ofta som möjligt.  

8. Försök att blanda gamla och nya saker så att du inte hamnar i den klassiska IKEA-fällan, d.v.s. då ditt hem ser mer ut som en möbelaffär än just ett hem. Folk som besöker det får inte en enda ledtråd om vem som bor där eftersom allt är så opersonligt. Ett bra sätt att undvika det är just det ovannämnda. Leta i antikaffärer efter ovanliga saker som bara finns i enstaka exemplar eller låt arvegodset få stå framme, åtminstone de möbler du tycker om.9. Även om du inte är lagd åt det konstnärliga hållet är det kul att producera något eget. Köp en tavelduk och kludda dit några streck eller färgfläckar så har du ditt eget världsunika konstverk, dessutom kan du välja och vraka bland färger så att de matchar inredningen. Är du däremot lite konstnärligt lagd kan du försöka dig på att måla något eget motiv direkt på väggen eller möjligtvis på en dörr. Färdiga motiv och schabloner finns annars att köpa. 

 10. Lämna in ett kort du gillar och själv har tagit hos en fotobutik som kan göra en förstoring av det eller trycka det på t.ex. en kudde, en mugg, en musmatta eller en bricka. Fotoquick är ett exempel på ett företag som gör sådant. Personligare kan det inte bli!
 
 

11. Kitch kan bli väldigt smaklöst om det finns i överflöd, men som en lite annorlunda och rolig detalj här och var kan det göra underverk. När det gäller kitch är det också lätt att hitta roliga och udda saker som man kan vara ensam om att äga. En rosa trädgårdstomte kan alltså vara precis vad ett beige hem behöver.

    

12. Placera ut små söta gömmor för smycken och småsaker som du inte vill tappa bort. Det finns en uppsjö av askar och burkar och med sådana hemligheter blir vem som helst nyfiken.

 
13. Sy din egna lilla hustomte som får vaka över ditt hem. Hur den ser ut spelar ingen roll bara den får en bra placering så att den både kan beundra din inredning och beundras av alla som upptäcker din nyvunna sytalang.
 
 
14. Slutligen bör påpekas att de ofta är de små sakerna som räknas. Du kan t.ex. låta kryddburkar och oljor stå framme i köket som prydnader eller placera dina äpplen i en fin pyramid istället för det konventionella sättet.  Försök att förvara dina saker fint och låt bara ett antal av dem stå framme så att det inte ser plottrigt ut. Det skapar oro och den ombonade effekten uteblir.
     


Inköpsställen: Bluebox.se, Inreda.com, Cosas.se, Lagerhaus.se, Fotoquick.com, Russinnet.se
 
                     

Nattsudd

Blev erbjuden jobb idag men jag hade planer på att åka till stan och kände ingen motivation alls att jobba så jag drog till med att jag skulle till tandläkaren. For visserligen dit och betalade en räkning så det var en vit lögn. Passade på att köpa en till keramikmugg för att komplettera min tidigare samling på tre stycken. Kostade 180 kr men det var det värt. Riktigt fina, handgjorda muggar i blå glasyr, ingen riktigt lik den andra. Problemet blir väl att muggarna lär få stå på hyllan alldels för ofta, tanken på att tappa ner någon i golvet gör mig knäsvag. Var förresten tur att jag köpte en precis nu, då jag upptäckte att muggarna som fanns framme i affären var mycket ljusare i färgen än de jag hade sen tidigare. Tydligen hade keramikern som tillverkat dem bytt ugn och kunde på så vis inte få till samma glasyr. Fick leta desperat efter den mörkaste muggen i affären. Lyckades tillslut hitta en som var riktigt bra i färgen, så jag kunde pusta ut.
Annars hann jag med en sväng på två second hand-affärer men fyndade inget. L var kvar på skolan vid det laget så vi träffades och åkte hem till honom ett slag. Där huserade några främmande gubbar som skulle fixa pannan. Så fort vi klev över tröskeln så möttes vi av horribel radiomusik som visserligen överröstade borrmaskinen och hammarslagen men frätte på våra stackars öron. På något sätt lyckades vi slå lock för dem och fick en väldigt trevlig eftermiddag trots allt.
Sen dess har jag hunnit med att ha lite myskväll med A. Jag tog med mig kladdkaka och en burk med grädde. Sen blev det kladdkakekalas framför sex and the city-specialen på femman. Är inte nådigt trött nu, dessutom ska jag upp senast kl åtta i morgon. Jag och L ska ha en mysig heldag i Umeå. Hoppas på att hitta en bikini. Kankse kan jag också lyckas övertala honom att köra ut till den stora Myrorna-affären som finns någon mil utanför. Hoppas, hoppas. Fick förresten två jättefina bilder ikväll av A som jag planerar att rama in och ta med mig när jag flyttar. En av bilderna framkallar extrem nostalgi. Vi satt i hennes koja och drack saft medan vi fick skrattsjukan båda två. Ingen av oss kunde sluta fnissa. Är jätteglad nu för att hennes kära mamma fick med det på bild.

image5

Dad Gear

image2

Russinnet.se finns det en massa roliga och snygga saker. Bland annat hittade jag den här Dad gear-västen. Perfekt för den nya tidens superpappa som faktiskt vågar visa att han bryr sig om sina barn. I denna får alla barnlediga caffe latte-pappor plats med precis allting som bebisen behöver.  Gömd i västen finns nämligen fack för våtservetter, blöjor, nappflskor och även en skötbädd som fälls ut på baksidan. Självklart finns det även plats för mobil och mp3. Är personligen väldigt glad för att velourpapporna har börjat krypa fram igen men i och med denna väst i en coolare version. Nu längtar jag bara efter en mer maskulin dammvippa, kanske i svart och metallic?

Jobb i dagarna två

Klockan sju i går morse ringde de mig från ålderdomshemmet jag extraknäcker på och ville ha dit mig akut. Jag som sov i godan ro i L:s famn rusade upp ur sängen och klädde på mig kläderna. Håret stod åt alla håll men det fanns ingen tid att varken kamma sig eller duscha. Jag tog två bananer och sprang ut till bilen, inom en kvart var jag framme på jobbet. Kändes tråkigt att lämna L i den varma sängen men dagen flöt på förvånande fort.  På kvällen var det fest och grillning hos C, årets första t.o.m. Alltid supergott! Älskar grillade champinjoner och majskolvar.
  Festen blev väl annars sådär. Inte så många som vi kände och L var mest sjuk och hängig. Dessutom hade jag lovat att jobba dagtur idag.  Kvällen slutade med att vi låg i soffan och skrattade åt kufarna i hundra höjdare. Somnade nästan så fort jag la huvudet på kudden.
   Idag har jag alltså bara hunnit med att jobba. Slutade kvart över fyra. Ska eventuellt på 20-årskalas ikväll men känner mig ganska trött och omotiverad. Kanska lägger mig framför tv:n med ne påse godis och njuter av att vara ensam hemma istället. :)

RSS 2.0