Årets önskelista

Var i skolan en stund idag och gjorde grupparbete, lyckades skynda på min grupp lite så att jag och L kunde sluta samma tid. Vi tog en tur på stan där jag hittade (ännu en) jättefin svart klänning på indiska som jag tyvärr aldrig hann pröva. Den var i en rak 20-talsmodell med en liten volang där nere. Skyltdockorna hade på sig långa halsband och diadem med fjädrar i. Kul att ett så gammalt årtionde får se dagens ljus igen :) Måste in och pröva den någon dag i veckan.
Ikväll är jag ensam hemma och har myst i soffan med varm choklad och min nya sköna hem-tidning. Bara en massa jul i numret och jag blir ännu mer inspirerad till att göra någon kul och helst "nyskapande" godissort. Lussebullarna måste jag hinna göra i veckan också. Här är min önskelista för i år än så länge:

Kokböcker/Bakböcker ( Förslag: Leilas guldkant på vardagen, Vinterns söta, Två systrars söta)
Presentkort på inredningsaffärer
Presentkort i bokhandel
Begagnad hushållsassistent
Marimekko-skål
Tigi bedhead superstar blowdry
Björn Axén volumaster
Tidningsprenumeration
Fina underkläder

                         image180                            image184  image182

image183


Elvis

Är inte det här klippet något av det mest rörande man har sett? Världens mest romantiska låt, världens mest nedkörda stjärna bara några månader innan hans död, och så colamuggen på pianot. Lyssna...

http://www.youtube.com/watch?v=UispCK7Q--M

image179

Lugn och ro

Nu är en fullspäckad helg över och jag och Alice har äntligen fått lite tid till att varva ner med lite te och modebloggssurfande. På fredagen mötte jag mina kära släktingar på centralen och vi hade en mysig hemmakväll med vitlöksbaguetter, supergod citroncheescake och godis. Det blev idol på tv självklart även om jag inte är något stort fan nuförtiden. Hejar inte riktigt på någon känns det som.
Eftersom det inte finns så många sängplatser här så lånade jag ut min dubbelsäng hela helgen. L var på hembesök så jag sov ensam i hans studentrum. Gick väldigt bra bortsett från att hans korridorsskompisar hade fest halva natten så jag jag fick väl sådär med sömn.
Lördagen spenderades på stan och i slutet av dagen hittade jag äntligen det fina hm-linnet som jag sökt efter på ett flertal hm-affärer nu. EN 36:a fanns kvar och jag kände att det var mitt kall att köpa den, även om festkläder inte är det jag behöver främst just nu. Ibland får man ta chansen helt enkelt ;P
Idag åkte de hem igen efter en tur till globen och butikerna där och jag saknar stojet litegrann. Kusinen som klampar runt i sin mammas "klakeskor" och farmor som ligger och snarkar i sängen, slutkörd efter en heldag på stan.
Alice var lite ledsen idag så jag försökte muntra upp henne med en upptäcktsfärd på söder. Vi gick en sväng till american apparel och jag provade en fin klänning, men den besvarade tyvärr mina farhågor då den satt som ett korvskinn, så det blev inget köp. Efter det begav vi oss till hornstull och julmarknaden på street. De hade en massa roliga och lite mer trendiga saker som designade grytlappar och fröken söt-klänningar blandat med gott julgodis med modern twist som t.ex. "88:an-bollar" (ja glassen).
När vi kom hem var vi i en sån julstämning att vi började slå in paketen till de julkalendrar som vi ska fixa åt varandra. Jättekul att leta bra men billiga saker som ryms i ett litet paket.
Snart kommer L hit och efter en helg ifrån varandra hinner man längta sådär lagom mkt. :)

Nu blir det en vecka av intensivt plugg inför tentan, sen kommer J hit på fredag och vi ska ha rolig tjejhelg med utgång på Rocket room på fredagen och förhoppningsvis lite glögg och pepparkaksmys på lördagen. Längtar!

image207


Ännu mera besök

Den här veckan har inte varit rolig alls. Haft en massa huvudvärk och pluggat ihjäl mig för ett prov som jag inte klarade i slutändan. 900 spänn i soptunnan. Hatar, hatar matte. Någon som vill köpa en matte A-bok?

Varit hemma nu i tre dagar och längtade tillbaka mest hela tiden. Sthlm har nog fått en plats i mitt hjärta ändå. Hemma var det precis så stökigt och bråkigt som vanligt. Vill egentligen inte hålla på och anpassa mig igen, men kommer jag inte in i umeå till våren så finns det inte så många andra alternativ. Trots allt känns pluggandet så otroligt mkt mer givande än jobb just nu. Tappade modet lite pga det misslyckade provet men lite hopp finns ju kvar. Annars blir det jobb, jobb och sedan en kul resa. Får intala mig att vt kan bli kul hur som helst :)

Annars är läget lugnt här i Sthlm ikväll. Vädret är milt men det är väldigt mörkt ute. Jag och A ska ha softarkväll ikväll med chips, dipp och cola. Det är inte så många veckor kvar nu till jul och jag har redan tagit hit en julstjärna och en fin tomtelykta. A har köpt en svart liten julgran som vi ska matcha med resten av inredningen och sätta en fin ljusslinga i. Snart blir det lussebullsbak och vi ska göra det första julmarknadsbesöket för i år. Minst tre st ska det bli och en av dom ska vara grönans julmarknad med L. Det finns öppna karuseller (ska tvinga in L i kärlekstunneln) en skridskobana och förhoppningsvis lite snö. (Det sista är viktigt för att få med L). Måste skriva en önskelista också :)

I morgon kommer faster, kusiner och farmor. Roligt! :)

image208

Teenage angst

Var på kentkonserten ikväll. Upptäckte till både lättnad och sorg att jag inte längre tillhör de dyrkande tonårsflickorna med svart hår och rosa converse. kents texter har tappat sitt innehåll för mig och jag ser bara ett gäng 30+are med fina melankoliska melodier. De gamla åtminstone, den nya plattan ger jag inget för. Att dyrka idoler växer nog lätt bort med åldern och när teenage-angsten är ett minne blott kanske inte kent har så mkt att ge en längre? En ny generation svartluggade flickor får sjunga med i chans och gråta för att ingen förstår dem. Kändes bara aningens roligt när kent sjunger om revolt mot ett vuxensamhälle som de själva nuförtiden är en del av. Men Jocke har iaf självironi märkte jag. Tur kanske att någon finns till för de vilsna kidsen som inte själv är ett :) Trots det är nog inte texterna de viktigaste för kidsen utan förståelsen de får genom den. Texter som "vi ska alla en gång dö" är för dem så avlägsna att de glatt kan göra en allsång av dem. Detta tyder rätt starkt på att kents texter snarare hjälper än stjälper. Alla behöver få tycka synd om sig själva någon gång, spec egotrippade tonåringar :)

Saker jag önskar att jag kunde..

image209


Jag kan ganska mkt tycker jag men inte allt, här är några saker iaf som jag önskar att jag kunde :)


Jag önskar att jag kunde göra potatissoppa utan att spruta ner hela köket med min odugliga mixer.

Jag önskar att jag var en sån som kunde få folk att skratta precis när som helst trots att de egentligen är ledsna.

Jag önskar verkligen att jag kunde spela cello. Skulle sitta naken bakom en och spela en egenkomponerad kärlekssång till L, eller avreagera mig med hjälp av den när jag var riktigt arg.

Jag önskar att jag kunde komma ihåg människors ansikten bättre. Blir alltid lika jobbigt när jag presenterar mig för samma person två gånger :)

Sist men inte minst önskar jag att jag var en sån som kunde komma ihåg alla viktiga citat från filmer och sen droppade dem i precis de rätta ögonblicken så att folk blev imponerade.


Bofinken, vågar du anta min utmaning? :)




Födelsedagsmiddag

Min present till L blev en trerättersmiddag på en medeltidsinsprerad restaurang i gamla stan. Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss ner vi klev ner i den lilla mörka källaren. Det var ganska skumt därnere och fanns inte några fönster, men rummen lystes upp av små ljus på de långa träborden som var fullsatta med folk. Vissa i mer tveksamma middagsmunderingar, typ hårdrockströjor och tillhörande långt skägg, medan andra var klädda i kostym. Personalen däremot hade medeltids-kläder och små roliga mössor med öronlappar (männen). Maten vi beställde var ett "gille för två" där förrätten var en kall tallrik fylld med allehanda korvar, torkad frukt och nötter. Jag som älskar rökt korv älskade den verkligen. Huvudrätten var en hel kyckling som vi med varsin enorm kniv fick skära bitar från och sedan doppade i en god sås. Vi hade också skedar till vår hjälp men eftersom det inte fanns några gafflar på medeltiden så fick vi klara oss utan dem.  Till kycklingen serverades honungsglaserade rotfrukter. Någonstans här började underhållningen bestående av av rolig medeltidsmusik som verkligen gav stämning. När det var dags för efterrätt var vi redan alldeles för mätta men fick ändå i oss gotländsk saffranspannkaka med grädde och hjortronssylt. En riktigt lyckad kväll trots att det värkte lite i baken efter ett par timmar på en träbänk :)

image175


image177

image178



(1)9-årskalas

L fyllde 19 i torsdags och vi ordnade överraskningskalas åt honom. A köpte ballonger och det slutade med att vi tog på oss partyhattar allihopa i euforin över att få ha kalas igen. Jag hade gjort en tårta åt L med ljus på som han blåste ut med en 19-årings lungkapacitet, men glimten i hans ögon var den hos en liten 9-åring. Ett lyckat barnkalas med andra ord :) Vuxenkalas får vi ha när han fyller 20.

image165

       
       

image174


Upptäcktsfärd

Jag och L gick ut på långpromenad idag, en ny runda som jag upptäckte för några dagar sen. Man går först längst med vattnet i en havsvik, sen kommer man in i skogen igen, sen ännu mer vatten och en massa vass. Sista biten går igenom bergianska trädgården. Sammanlagt blir det väl en 5-6 km, rätt så perfekt för en promenad med andra ord. Idag tog vid en liten avstickare till det stora växthuset i trädgården och gick på upptäcktsfärd bland kaktusar och lianer. Vi blev dock lite besvikna när vi inte hittade några lianer. Lite tur var det kanske då man inte fick ta på några växter, en del var tydligen giftiga medan andra gav hudutslag. Kände mig som en liten fyraåring som så gärna ville peta på kaktusens taggar för att se om de verkligen var så vassa, men L förbjöd mig. Någon annan som inte drog sig för att känna på växterna var en new-agekvinna med himmelsblå tröja som dansade runt i växthuset. Det såg ut som att hon försökte hämta kraft från växterna eller något och hon drog i alla grenar som hon kom åt. Jag blev lite rädd när hon log mot mig, men det var ganska roligt också.
Lite bilder från dagen:

image159

Vi hittade ett konstigt träd som vi ville föreviga.


image160

Fint ljus och fin pojke i det stora trädet.


image161

Jag på bron i den lilla japanska trädgården.

image162

L under det gröna paraplyet.


image163

Vi hittade världens största lime.


image164

L med sina 190 cm ser liten ut bredvid jätteväxten.


80's

Har pluggat matte och haft tråkigt hela dagen så nu tänker jag ta mig i kragen och göra något kul. Det blir 80'sMarie Laveu ikväll med nya fina skor och den lilla svarta. Temat för kvällen är "stort hår" och den med störst går hem med ett pris i fickan. Jag tänker inte tävla då det inte finns tillräckligt mycket hår att tävla med, men roligt får vi nog i vilket fall som helst. Bilder kommer sen...

image154

                                

90-talsfeeling

image153

I onsdags var det fest igen och den här gången var min stora lillasyster och hennes vän på besök. Kvällen innehöll massor av 90-talsmusik (tänk att man blivit så gamma) och nostalgiska leenden blandat med färgglada coctails. Vi konstaterade att Malibu bay breeze är världens godaste drink och att pojkband inte alls är bara för tjejer. Kort sagt var det en jätterolig kväll som tog slut alldeles för fort.



                 



Outletshopping

image137

Jag och Alice tog en liten kvällstur igår ut till Barkarby handelsplats. Det blev inget IKEA den här gången men väl en runda på Stockholms quality outlet, en liten stugby full med varumärken som Filippa K och Whyred. Fanns riktiga fynd i form av reaplagg från den här säsongen men även en del bottennapp i stil med den fula, färgglada skjortan från förra säsongen som ingen ville ha. Tillslut hittade jag iaf de här snygga skorna från Vagabond för 250 kr. Originalpriset ligger runt 750 kr så jag är mer än nöjd :)

Blueberrymuffin


image136

Gjorde supergoda blåbär och hallonmuffins igår och tänkte delge mig av receptet :)

 

125 g margarin eller smör

2 ½ dl farinsocker

3 ägg

2 tsk vaniljsocker

1 ½ tsk bakpulver

1 krm salt

5 dl vetemjöl

1 dl mjölk

3 dl färska eller tinade frysta bär, t.ex. blåbär, hallon, skogsbär


Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt.

Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt.

Rör matfett och socker till en jämn smet.

Rör i äggen, ett i taget.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.

Rör i vetemjölet. Kör försiktigt med elvispen och sluta om det blir för tungkört och tillsätt mjölken.

Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Det är viktigt att sluta röra/köra med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte rör/kör för länge.

Sluta använda elvisp och vänd ner bären med en sked och rör runt lite grann.

Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar.

Grädda i ugn 18-20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.

Låt svalna. Ät och njut!


 

Här hittade jag receptet.

 


RSS 2.0