Min vecka

Den här veckan har jag varit i skolan alla dagar utom onsdag. Då var jag hemma och köpte lite nya vårkläder.

Vill förvandlas från den svarta musen till en färgglad blomma nu när solen titta fram. När jag tittar på min kolsvarta garderob så blir jag så ledsen vid tanken på att jag nöjt mig så länge med att vara lika mörk som vintern själv.

Jag skulle vilja ha nåt i cerise eller klarrött eller kanske i orange, det senare är ju vårens färg har Alice sagt.
Men kanske passar jag inte  i orange och jag lyckas aldrig hitta rätta rödfärgen. Den går alltid åt orange, inte sådär djupt rosenröd som jag skulle vilja vara, en finare kontrast mot min vintervita hud.
Orange får min hy att se alldeles rosa ut.

Köpte en fin jeansklänning (den var blå!) och när jag provade den kändes det så luftigt kring knäna. Inga jeans som korvar sig i knävecken här inte.

Bara i förbifarten så slank det ner en svart t-shirt också. Och ja jag vet älskling, att jag redan har så många. Men den hade en så fin ringning i ryggen och det är ju så praktiskt med BASTRÖJOR på sommaren. Det säger min mamma alltid. Till BASTRÖJORNA kan man köpa blommiga kjolar i alla regnbågens färger istället.

Min svarta t-shirt fick ligga på ett mer privilegierat ställe, lite ovanför mina svarta vintert-shirtar. Den räknas inte tänker jag, bara en investering för sommaren.

(Men tänk om det svarta kommer  dra åt sig all värme och bränna fast på huden?)

När jag åker till Stockholm och hälsar på Alice i april så kommer våren vara där för längesen. Jag ska köpa blommiga klänningar och solgula toppar. Om sommaren gjort sig mödan att dyka upp så måste man hälsa på den med vänliga kulörer.

image483


Tema: Vänskap

image482

Enda sättet att äga en vän är att själv vara en.
Ralph Waldo Emmersen

Min väg till skolan

image479
image477
image478

image476

Isen har formen av ett hjärta.


Varje dag när jag går den korta lilla biten till skolan så går jag förbi den här anddammen. Det är hundratals änder där varje gång och dom är hur tama som helst. När jag går över gångbron måste jag lugnt vänta tlls dom vaggar iväg så att jag inte kliver på någon. Om jag ville skulle jag bara kunna böja mig ned och klappa en av de vackraste. Han håller sig alltid på en sida av dammen och hans hals är mycket längre än de andras. Han ser ut som en stolt tupp. Det är så roligt att man kan gå så nära för man kan verkligen se hur de ser ut på nära håll. De rosa fötterna med simhud mellan tårna och den vackra grönskimrande halsen hos hanarna. Jag brukar undra vem som egentligen matar dem. En dag när jag gick förbi så stod en man med puckelrygg nere vid dammens kant med alla änder samlade kring sig, han slängde ut brödsmulor åt dem och jag undrade om han brukade komma dit ofta. Han såg lite ut som en sagofigur där han stod med änderna som hans trogna bundsförvanter, bugandes vid hans fötter.

Cyklonvisp

Skönt med helg igen och extra skönt denna helg då jag och L var på relaxen igår kväll. Vi badade bubbelbad och satt på bastusittningar med olika teman, typ olika kryddiga dofter, en sittning med peeling o.s.v.  Det tillsammans med god mat  och iskall dryck blev en njutbar upplevelse. Ett fåtal gubbar som inte förstod att man skulle ha handduken på sig gjorde upplevelsen lite mindre angenäm stundtals men om man lyckades manövrera mellan dem så...

Idag var det meningen att vi skulle ta en skidtur (den första för i år) i det soliga vårvädret, men vår lilla skidtur slutade efter första nedförsbacken då L:s skida bröts av på mitten. Det var bara att vända om och gå tillbaka, vår varma choklad fick vi ta i bilen istället. ;P Senare på dagen åt vi en fullgod middag hos mormor med tre olika kötträtter på samma bord. Hon visste tydligen inte vad vi ville ha så vi ficka sätta oss ned framför ett berg av fläskkotletter och en hel gryta köttbullar. Jag är i princip mätt än. När efterrätten var avklarad och vi tyckte att vi varit duktiga som lyckats klämma ner den också så uppmärksammade mormor oss på att nu var det dags för kaffe och bullar. Vi försökte förklara att vi var för mätta men då det inte hjälpte lät jag mormor känna på min proppfyllda mage. Först då gav hon med sig :)

Är hos älsklingen nu och har hunnit med en långpromenad och att måla mina nya hyllplan från Clas Ohlson. Säger det än en gång, den affären har allt och det är billigt också. Längtar tills jag får visa bilder från lägenheten. Den börjar arta sig nu :) Ska ta  låna Palans kamera någon dag och ta med upp.

image475

Bild från blocket

Annars har jag fyndat lite bakgrejor i veckan. Upptäckte att bakformar är sjukt dyra, minst hundra kronor styck så jag fyndade några stycken på second hand ist för en bråkdel av priset. En kavel slank också ner plus en ny visp. Den förra vevvispen som jag fick av mormor gick sönder i Stockholm men eftersom jag älskade modellen så mkt så passade jag på att köpa en ny likadan. Den här är röd och fin och av märket Nils Johan. Samma som mina svarta bakelitbestick.

Bofink tycker att vi ska utmana varandra en gång i veckan. Tycker jag låter roligt men jag överlåter åt henne att köra första utmaningen. Får se vad det blir :)

Min dag

06.45 Väckarklockan ringer

07.00 Jag lyckas masa mig ur sängen

07.00-08.05 Jag duschar, äter frukost och fixar matlåda. Min frukost består av en stor mugg te (Lust och fägring), två mackor, en tallrik fil, ett glas mjölk. Slänger ett oöppnat mjökpaket samt filpaket för att datumet gick ut igår. Måste börja bekämpa min mögelfobi.

08.20 På grund av en kvarts sovmorgon lyckas jag inte hålla mitt tidsschema så jag anländer til skolan för sent igen. Läraren började undervisa fem minuter tidigare. Det finns inga stolar kvar så läraren måste hämta en stol åt mig. Får sätta mig längst fram. Jag som bara skulle smyga in.

15.00
Jag slutar skolan trött efter en heldag med etiktema. Mkt intresantare än jag trodde med massa problem som man troligen kommer att ställas inför någon gång. Vissa av dem kanske mindre troliga att behöva ställas inför.

15.20 Åker ned till stan och inhandlar lite klorin till badrumsstädningen (som måste ske idag) och två pocketböcker. Undrar om det ser suspekt ut att gå och bära på en stor flaska med klorin på stan så jag trycker ned den i väskan.

Har bestämt mig för att börja lustläsa igen. Har blivit så lite de senaste åren, men nu känne jag mig sugen igen. Förutsättningen för att jag ska orka läsa en bok i nuläget är att den är riktigt intressant och tillräckligt annorlunda. Därför körde jag på två säkra kort som fått uppmärksamhet i litteratursammanhang.

image473 Middlesex är ett släktepos och en bok om en tvåkönad individ, som har vunnit Pulitzerpriset. Hermafroditer är intressanta fenomen.

image474 Sara Stridsbergs Drömfakulteten är en hyllning till Valerie Solanas som skjöt Andy Warhol och även skrev SCUM-manifestet. Det faktum att författaren har en så hatad person som idol gör det här till en superintressant bok. Extremt välskriven är den tydligen också.

Medan jag ändå var på bokhandeln passade jag på att beställa ännu en bok som jag velat läsa ett tag nu men som inte verkar finnas någonstans. "The curious incident with the dog in the nighttime" heter den och handlar om världen sedd ur en pojke med aspergers syndroms ögon. Aspergers vill jag veta mer om och boken verkar vara en sån där bok som man blir varm inombords av.

17.00 Kommer hem och slänger falukorven som legat uppskuren i kylen i nio dagar. Bäst före datumet har inte gått utan än men min fobi för gammal mat besegrar mig igen. Börjar koka spagetti men kommer efter en stund på att jag tjänar på att spara köttfärssåsen till lunchlådan i morgon så det blir nyponsoppa och mackor till middag istället.

18.30 Bestämmer mig för att gå och börja städa badrummet för att sedan avsluta med ett hett bad som belöning. Lite bokläsning också förhoppningsvis.

Umeå igen

Nu är jag här igen i min lilla lägenhet och ska strax sova. Tror alltid att jag ska hinna så mkt på kvällarna men jag hinner knappt någonting. Ikväll har jag satt upp lite tavlor och lagat en stor sats med köttfärssås. Stoppade in flera små burkar i frysen som kan bli framtida middagar eller luncher. Alice ringde ikväll och vi pratade en massa. Så viktigt att hålla kontakten fast man är så långt ifrån varandra. Vi kom överens om ikväll att vi faktiskt behöver varandra och jag fick världens finaste inlägg tillägnat mig.



image472

Sanna vänner har man kvar.

Ska hänga upp vårt lilla barndomsminne i hallen så att jag känner mig hemma varje gång jag kommer innanför dörren. :)






IKEA

Har fått ganska bra ordning i lägenheten nu även om jag fortfarande inte har så mycket på väggarna. Behöver sättas upp lite hyllor både i köket och vardagsrummet, men det får vänta tills pappa tar dit slagborren. Betongväggar är inte att leka med. Har iaf köpt såna där tavelupphängningsgrejor med tre små spikar i som ska funka på betongväggar, så i morgon eftermiddag ska det spikas upp tavlor. Funderar på om jag ska städa badrummet också så blir det härligare att ta ett bad sen på kvällen. Annars så har jag jobbat i helgen så det här lär bli en lång vecka innan jag äntligen blir lite ledig igen. Medan jag suktar håller jag på att planera inköpen för IKEA-resan om två veckor.

Har ett par saker i åtanke som skulle passa in fint i lägenheten. Här är några:

image467image468

image469image470

image471

Stig igen

Nu har jag råkat fynda igen. Gustavsberg och Stig Lindberg den här gången också, han gör så fina grejor att jag inte kan låta bli. Den här karotten har en fin pastelligt gul färg och glasyren är helt oskadad. Man kan ha den i ugnen också men jag ska nog ha den som prydnad till att börja med. Fick den för 75 kr.

image466


Bild från Skolhuset

Alla hjärtans

image465


Våra hjärtan
Matstund
Värmande ljus
Skuggan av en ensam lampa
Djuptallrikar, Duntäcke
Dundrömmar
Risotto med svamp
Gino, Glassplitter
Bubbeldricka, Bubbelbad
Smälta glass på tungan
Kvällspromenad
Vitlökskyssar







Nyinflyttad

Vi flyttade in i fredags och i går sov jag första natten här med älsklingen. Vi jobbade på hårt hela kvällen igår med att fixa en hemmagjord sänggavel, hänga upp gardiner och koppla in kabeln till tv och internet. Nu sitter jag här ensam första kvällen och försöker
vänja mig vid att det här är min lägenhet. Det är visserligen mina saker men doften är fortfarande främmande. Det känns lite ensamt så här i början för någon som inte är van vid att vara ensam (någonsin) men lite skönt också. Tv:n står på som sällskap och folk ringer hela tiden och undrar hur det står till med mig så jag känner mig ganska ompysslad ändå.

Skolan idag bestod mest av grupparbete med fallen. Lite utbrändhet och olämpliga sexuella kontakter mellan vårdare och vårdtagare på behandlingshem. Inget av dom så superintressant då frågeställningarna mest handlar om etiska aspekter och så. Efter skolan så sprang jag runt på stan och inhandlade lite smågrejor, bland annat två nya sorters te, stora muffinsformar och små jättesöta fat att lägga tesilar på från Clas Ohlson. Måste ärligt säga att den affären har det mesta man kan behöva och innan jag var färdig på stan hade jag sprungit där 3 ggr för att jag glömde saker hela tiden. Penibelt.

När jag kom hem blev det lite studentföda, korv och spagetti och efter lite allmänt trixande i lägenheten gjorde jag ett premiärbad i mitt badkar. Helt underbart med massor av badskum, tända ljus och en bra bok. (Jonathan Safran Foers "Extremt högt och otroligt nära") Efter badet var jag som en mörstekt köttbit så nu orka jag bara sitta vid tv:n och dricka te. Lite plugg senare förhoppningsvis.


Snart så..

Inflyttningen har skjutits upp till fredag men det gör inte så mycket då jag har tid till att köpa en del nödvändiga smågrejor innan. Har bestämt nu vilken gardin jag ska ha i köket. Eftersom det bara är ett litet vanligt köksfönster så räcker det med en rak kappa som jag lika gärna kan sy själv. Tänkte därför satsa på ett lite dyrare tyg då det bara är själva tyget som kostar. Astrid Sampes "Perssons kryddskåp" (som är inspirerat av min tavla med samma namn) blir en snygg färgklick i mitt vita kök. Tänkte först bara köpa kökshandduken men mamma kom med idén att jag kunde sy en hel gardin istället för inte så mkt mer pengar. Tror att det kommer bli riktigt snyggt och mönstret får ta mer plats på det här sättet.

Så här ser tyget ut som kökshandduk:

image464

Underbara kakformar


image461


image462

image463
Dessa underbara ting finns hos inreda.com och jag bara måste ha. Tror att jag måste beställa snarast :)


Städa!

Idag var jag ledig från skolan och passade på att inhandla lite fler smågrejor innan flytten. Jag och mormor tog en tur runt alla lågprisaffärer i stil med rusta och ÖB och avslutade en trevlig dag med en korv på coop forum. Köpte inte inredningssaker utan såna där småsaker som är nödvändiga typ toapapper, tandborstar och disktrasor. Men det roligaste köpen idag var städgrejorna. Jag finner en oerhörd lustkänsla i att stå och läsa på ettiketterna på alla faskor med neonfärgade innehåll och starka dofter. Jag går igång på saker som "Extra strong multitask solution"  som tar bort den mest ingrodda smutsen eller det mjukaste sköljmedel man kan hitta i pastellrosa flaska. Tanken på hur djupt in i smutsen jag jag kan tränga mig igenom med dessa supermedel gör mig upprymd. Klorinet kommer att användas frenetiskt på alla ställen där det är möjligt att använda. Jag är inte städmaniker  men när man flyttar in sådär sådär det skönt att få bort alla spår efter tidigare ägare och känna en ren doft av nystart. Har man nya fina möbler så liknar det heller inget om man inte ser till att det är städat samtidigt. Det är kryper längs ryggraden på mig när jag kommer hem till folk med fina möbler som står härs och tvärs, täckta av gamla kläder, smuts och massa smågrejor som borde vara någon helt annanstans. Då är det snyggare med folk som har sämre möbler men åtminsone ordning och reda. Det absolut värsta är folk som överöser sina kök med vräkiga tekniska grejor och sladdar som slingrar överallt. Sladdar ska man gömma i största möjliga mån för att de snygga  teknikgrejorna ska få ut sin rätt.

Är ni ordningssamma människor och vill att era barn ska följa i era fortspår så sätt de här söta städredskapen i deras händer.

image459
image460

Långhelg

Så då var vi mitt i helgen och jag har redan hunnit massa. Igår var jag på skolan först hela dagen, hade hakvtråkiga föreläsningar om forskningen som pågår på institutionen och gamla mossiga professorer. Lärde mig ett nytt ord iaf: Professor emeritus, det är tydligen en sån där gammal professor som redan gått i pension men som ingen vågar avskeda. Undrar vad som händer om de väljer att stanna trots att de blir lite halvgaggiga?

Efter lunch hade vi redovisning av vårt första fall och då alla verkade ha kommit fram till samma sak: Asperger, så blev det inte så himla intressant. Hade kunnat vara roligare med fler delade meningar. Någonstans under dagen fick vi veta att vår planerade pubrunda skulle starta kl 4, inte 8 som vi hade antagit. Kvart över 4 drack jag min första cider och sedan avverkade vi ett par "after school-barer" innan de stängde sex. Då blev det istället trevlig middag med faddrarna och därefter lite förfest hos en av dem.

Har inte fått lägenheten än så jag hade fixat boende hos en gammal tant som bor en bit utanför city. Hon visade sig vara världens snällaste och vi hade jättetrevligt. Vid tolv var jag trött på utgång och fick skjuts hem till henne. Där satt vi sedan och fikade tills klockan blev halv två. Var inte ett dugg avundsjuk på mina klasskompisar som vid det laget var rätt packade och rumlade runt på dansgolvet. Just precis då kändes det mkt mysigare att sitta med tantens kofta över axlarna, dricka massa te och prata om katter.

Ikväll har vi haft myskväll med lite tacotema. Familjen, A och L har ätit nachos med guacamole och mina quesadillas igen. Lika gott den här gången men då mamma för säkerhets skull hade införskaffat tre förpackningar tortillas blev det tillslut ett helt berg med quesadillas. Vi åt tills vi nästan sprack och då hade vi ändå hälften kvar ostekta i kylen.  Får äta quesadillas till mellanmål resten av veckan tror jag. I morgon ska jag och pappa åka och hämta soffan och sedan ska jag börja packa lite inför flytten. Förhoppninsgvis blir det inflyttning på tisdag.

Förresten så hittade jag en fin present när jag kom hem i morse. Mamma hade köpt tavlan åt mig och tyckte den var lika fin som jag. Blev jätteglad! Hoppas hoppas att den ryms i köket!


image458




RSS 2.0