Badstämning

image454image455image456image457

Det finns ju som sagt att badkar i min nya lägenhet och där tänker jag spendera mkt tid. Perfekt efter en jobbig dag i skolan eller när man känner för att ha ett litet hemmaspa med tillhörande makeover, ansiktsmask och liknande. Det här är en serie från Åhlens med badskum, massageolja, doftljus och badolja. Det finns oliak dofter men just den här är kanel och vanilj. Låter väldigt gott. Måste gå och snusa på den på Åhlens tror jag. Hade den med Eucalyphtus förut mend en luktade en aning för friskt. Man blev snarare pigg än avslappnad av den och doften var lite för markant.

Ser framför mig älsklingen och jag, ett varmt bad med massor av skum, tända ljus och fotmassage. Så härligt :)

Perssons kryddschema

Det blev lite fynd idag också. Hittade mitt bord och fick det för 50 spänn. Det priset passade mig perfekt med min lilla studentbörs. Snyggt är det också och i storstäderna skulle man få betala bra mycket mer. Hittade även en taklampa i 40/50-talsmodell som är riktigt läcker. Den har fem armar och små tygskärmar på varje arm. Problemet är bara att sladdanordningen är väldigt gammal så man måste fixa en ny. Ska ta reda på hur det går till.


image452

Bild från Repris


Det här bordet liknar det jag köpte väldigt mkt. Samma modell i princip, samma storlek och likadana mässingfötter. Men underredet är av trä och pinnarna går ut en bit över stången. Snyggare än det här bordet faktiskt. Alberts i Tibro har gjort bordet stod det på undersidan. Fick hålla på och putsa mässingfötterna hela eftermiddagen och oljade även in hela bordet med teakolja men resultatet blev därefter. Nästan som nytt igen och mässinge glänste. Putsade även på lampan och den med blev riktigt fin.

Har gått och glisat på en fin tavla ett bra tag nu och och tror nästan att jag måste köpa den. Perssons kryddschema kallas tavlan och det är precis vad det är. Ett schema ifrån 50-talet över vilka kryddor som passar till vilka råvaror. Både snyggt och praktiskt. Det skadar inte heller att tavlan utstrålar 50-tal och att dne är designad av Signe Persson Melin. Värdet på den verkar också vara lite mer än vad jag hade trott. Tänkte springa in och köpa den i morgon men jag hoppas bara attd en ryms i mitt lilla kök.

image453

Soffa!

Har varit så mkt på sistone att jag inte har hunnit blogga något. Skola i princip varje dag, kliva upp vid fem eller sex och komma hem vid samma tid på kvällen. Kul är det ändå och jag trivs väldigt bra på programmet. Känns som att det är "rätt" val också. :) Den senaste nyheten den här veckan är att jag har fått en lägenhet. Ska få hyra en etta med ett litet kök i andra hand tills vidare. Inga möbler men jag har ju ganska mkt sedan Stockholm och resten får köpas till eftersom. Lägenheten är från 60-talet med lite 90-talsrenovering. Marmorskivor i fönstren, funkiskök och  funkisdörrar plus ett parkettgolv i vardagsrummet. Fint och stort badrum med badkar som kommer att användas ofta och även en liten klädkammare som jag ska göra till min egen walk in closet ;) Här är en liten ritning på lägenheten som jag gjort själv, stämmer väl på ett ungefär.

image450

Annars så har jag fyndat en superfin soffa på REA hos Mio. Har ju tjatat om en Howardsoffa förut och det här är en Oxford (Mios motsvarighet till en Howard). En 2,5:a vilket jag tycker är en alldeles lagom storlek för mig, fåtölj kan man köpa till sen. Färgen är snyggt grå och jag tänkte liva upp den med lite färgglada kuddar sedan.

image451

Precis den här modellen är det fast grå. Sjukt snygg och designen håller i många år framöver.


Idag är jag ledig från skolan och jag och mamma är hemma och bakar semlor. Ska stöka undan lite här och sen blir det en liten sväng till second hand för att leta efter soffbord och skrivbord. Såg ett snyggt 50-talsbord där förut som jag hoppas finns kvar. Uppdaterar sedan om jag hittade något :)

Mera Stig

image447


Var en sväng till på second hand idag och hittade oväntat mera Stig Lindberg. Det här fiskfatet fanns för 125 kr, men jag gillar inte den bruna färgen så mkt.



image448


Även det här fatet av Stig vid namn "Gefyr" låg och skräpade bland hyllorna. Väldigt gulligt men det skulle ha funnits fler saker från serien.

image449


Så här ser hela serien ut. Det skulle ha varit fint med en av pannorna.




Bilder från Tradera och Metropol.


Telefonen integrerad

image444


image445


image446

Här är tre inspirerande bilder där gamla telefoner liknande den jag köpte har fått en plats i interiören.

Jorine Oosterhoff

image439   image440

 image443    image441

Visst känns det här lite som i skönheten och odjuret? porslin som springer omkring på bordet. Gulligt och lekfullt. Finns här.

Bakelit

image438

Glömde visst bort att nämna att jag äntligen hittade min telefon i onsdags. 10 kr gick den på och den är fullt fungerande. Har ett riktigt mysigt ringljud och nu när jag har rengjort den ser den nästan ut som ny igen. Då min egen kamera är sönder har jag lånat bilden från fixa & dona. Värdet i mer välsorterade antikaffärer ligger just ju mellan 100-200 spänn men med tiden blir de mer och mer åtråvärda. Spec de med ovanliga färger. De här tycker jag är väldigt fina.

Första dagen

Så var första dagen avklarad. Alldeles snurrig i huvudet av alla nya intryck och rejält trött men utbildningen verkar bra och det här kan mkt väl vara det jag vill göra. Hittade några trevliga klasskompisar men de flesta är fortfarande bara ansikten. Bussresan dit och hem gick bra, sov nästan hela vägen dit och hem fick jag trevligt sällskap av L:s pappa. Kommer nog dock hinna bli less på bussåkning så småningom.

Plus och Minus från dagen

+Lärarna var trevliga
+Umeå är enda universitetet som betalar all egenterapi (svindyrt annars)
+Mkt studentaktiviteter och bra stämning. Umeå är en äkta studentstad.
+Många inredningsaffärer ;)
+ Bara två betygsnivåer, IG och G.
+ Slutar ganska tidigt många dagar


-Universitetet är slitet jämfört med Södertörn som var superfräscht
-Idag blåste det kallt och snöade, typiskt Norrland.
- Klasskompisarna är ett gäng hurtbullar verkar det som, jag är bara en bulle.
- Lektioner de flesta dagar i veckan
- Ett 30-dagarskort för buss kostar 1500
-Det tar två timmar att ta sig hem
- Jag kommer inte kunna vara med så mkt på insparken pga pendlingen

Nu måste jag snart fixa en snygg kalender, lite kursböcker, block, pennor och en fin termos som jag kan ha tevatten i.

Lucky number seven

Hur konstigt är det inte att en riktigt tråkig dag kan utvecklas till en helt fantastisk på bara någon minut. Jag och mamma tog en sväng till "vårt" second hand i morse. Vi tittade oss förstrött runt bland hyllorna som vi tittat på tusen ggr förut och plötsligt, plötsligt så uppenbarade den sig. Fatet som jag bara sett i inredningstidningar och suktat efter så många gånger. Jag tittade mig runtomkring för att vara helt säker på att det inte fanns någon dold kamera, sträckte ut armen och den var min. Sa till mamma att jag skulle bära runt på den en stund innan jag bestämde mig men jag visste innerst inne att det inte fanns någon återvändo. Jag var tvungen att köpa fatet. Jag äger nu alltså ett jättevackert fat med namnet Reptil designat av allas vår kära Stig Lindberg. För fatet fick jag ge 120 spänn men värdet ligger kring 800 kr. Ett riktigt fynd med andra ord men jag tänker inte sälja, så det så.

image436

Om ni inte tycker att detta var tillräckligt för att uppfylla kriteriet för en lyckodag så vill jag också säga att jag idag fick veta att jag har kommit inpsykologprogrammet. Inge mer väntan, inget tvång att läsa upp betyg inte jobba hela våren. Jag ska bli psykolog! :)


image437

Dessutom hittade jag den här fulsnygga vasen "Mangania", designad av Lillemor Mannerheim för Gefle. Visst påminner den lite om ett hjärta? även den värd bra mycket mer än vad vi gav för den.

Lyckodag som sagt :) Kvällen spenderades hemma hos älsklingen. Vi gjorde supergod pizza med champinjoner och massa mozarellaost och bjöd resten av familjen på. Den uppskattades visst :) Såg lite på OTH och pussades framför L:s bror för att reta honom. Det funkade väldigt bra :)

I morgon beger jag mig till min första dag i skolan och det känns riktigt pirrigt, men roligt också :)

Bubbla

image434

Jag skulle vilja att min första bil var en bubbla. Det hör ni väl på namnet vilken fantastisk bil det skulle vara. Den skulle brumma på ett hemtrevligt och högljutt sätt och maxfarten skulle vara högst 120.
Min bubbla skulle dofta som en gammal bil, lite damm och cigarrer. Doftgranar skulle jag portförbjuda. Den skulle ha en bandspelare som man kunde spela blandband i och två små vindrutetorkare därfram som kämpade tillsammans mot regnet. Min bubbla skulle få ett namn också som börjar på B och har en vokal, men vilket vet jag inte än.


Fåtölj från 40-talet

Har gjort bort en jobbig jobbarhelg nu med tre kvällar i rad och ser fram emot några dagars ledighet. I går var jag inne på min favorit secondhandaffär (bara ett stenkast från där jag bor) och fyndade böcker igen. Så sjukt hur nya böcker i bra skick som man kan hitta där bland ratet. Högst 5 kr styck kostar dom också. Har velat ha boken "Städa!" ett bra tag nu och vilken stod i hyllan om inte den? "Hemmafrubok" kallar min pappa den men jag kallar den informativ och rolig läsning :)

När jag gick runt bland möblerna så uppenbarade sig plötsligt för mig en snygg 40-talsfåtölj i beige tyg och ha-begäret växte sig starkt. Började gensat fantisera om att få den omklädd i något coolt tyg trots att den var väldigt fräsch och tygets färg var inte heller fult . Men min mor tog ned mig på jorden igen genom att påpeka att en tapetserare kostar ett par tusen som minst och det känns en aning avlägset för en fåtölj som kostar 150 spänn. men jag undrar dock fortfarande om man skulle kunna våga ge sig på den själv med en sax och en häftpistol?


image432

Den var lite lik den här fåtöljen i modellen.


image433

Fast den hade samma små öronlappar som denna och träet var i samma nyans.


Masker

image429


image430


image431

De här maskerna finns hos Nordiska muséet i Stockholm och kostar bara 25 kr styck. Coola att bara ha som prydnad.

Fint på liten yta

image423


image422

image428


image426

image427

Hittade det här bilderna från ett nummer av sköna hem på Ellmania. Det är en liten etta som är inredd på ett smart sätt vilket gör att man får plats med väldigt mycket. Den är helt vitmålad så den känns mycket större än vad den egentligen är och man har gjort en liten sovalkov med hjälp av ett skynke. Många bra idéer som jag tänker ha i åtanke nu inför en förhoppningsvis stundande flytt.

An apron for baking

image418

Om jag hade ett fint förkläde skulle det bli så mycket lättare att baka. Lyckas alltid mjöla ner mina byxor. Det första är från Carolyns Kitchen Aprons och finns i en massa olika färger.

image419 image420

Dessa två kommer från Jessie Steel. Det första är perfekt för cupcakebakning och det andra har fina rosetter på fickorna som pricken över i:et.


image421

Ännu ett förkläde från Carolyns Kitchen Aprons plus ett par snygga, matchande diskhandskar.

Raindrops keep falling...

image416

Jag vet att jag tjatar men paraplyer i birdcagemodell är så fina. Det här kommer från Fulton och säljs på NK bland annat.

image417

Hunterstövlar klarar en regnig dag och gör den mycket snyggare.

Min mormor

Jag är fortfarande lite febrig även om jag inte snorar längre och L har inte kommit hem än så jag har ingen som vill ta hand om mig. Bestämde mig därför för att sova hos mormor i går natt. Hon tycker om när jag kommer på besök och jag tycker jättemycket om att vara där. När man är hos mormor får man äta hur mkt bullar och risifrutti man vill och vill man inte äta så blir hon jätteledsen. Min mormor tycker att jag är alldeles för tunn och hennes största rädsla är att jag ska börja banta eller nåt annat befängt. Om man äter är man frisk tycker hon.

När man är hos mormor får man välja vilken mat man vill och igår åt vi skinkstek med vitlökssås och god rotrfuktsgratäng. När jag var liten och sovde över fick jag alltid plättar med blåbär föet var bara mormor som orkade göra plättar. Efter maten tog vi fram mormors gamla svartvita kort och tittade på en massa bilder från när hon var liten. De bästa ska vi sätta in i hennes "Mit liv" bok sen.

Senare på kvällen tittade vi på Carolina Gynnings nya program och mormor som älskar barn, gullade med alla bebisar som syntes i rutan fastän hon visste att dom inte kunde höra. Jag låg under en filt i soffan och åt chokladpraliner. När vi skulle sova hade mormor renbäddat i sitt blommiga sovrum och jag fick ett eget blommigt täcke att sova under bredvid mormor. Innan vi somnade låg jag och tittade i mormors se och hör-tidning och mormor läste bibeln.

Det är mysigt att ha en mormor. L kan få låna min ibland om han vill, bara för att få känna sig omhändertagen.

Ikväll ska vi titta på esternas konsert på min gamla gymnasieskola och efteråt ska jag äntligen få krypa ned i min älsklings säng igen.


En nypa luft

Vaknade utan feber igen i morse så efter att ha intagit en c-vitaminkick i form av en apelsin så gick jag en promenad runt byn. Första gången jag andades frisk luft på fyra dagar.  J fick ett litet besök (fick veta mer om flytten bland annat) och fick så även min kära farmor och farfar

Jag står för dagens middag som  blir lax med pestotäcke. Aldrig smakat förut men pesto är ju gott och lax är gott så varför inte?  Mormor kommer hit ikväll och det blir mysigt, men jag måste hinna med att göra klart sista hemtentan också, ska skickas in i morgon.  Fick lite hopp igen angående intagningen när jag tittade på tidigare statistik gällande "Sista intagna reserven". Kvoten låg på 19,20 så jag borde komma in ändå med tanke på tidigare år, trots att jag bara är 6.e reserv. Bara att vänta lite till.. Jobbigt :s

Receptet till pestolaxen fick jag från en av mina favoritmatbloggar "Kryddburken".

image415
Bild tagen från Kryddburken.

A little bridge over a goldfishpond

image408

Jag har alltid drömt om att ha en egen liten damm lika vacker som Monets näckrosdamm.



image409

Den får gärna ha ett japanskt tema med en liten bro som man kan gå över.



image411

I dammen ska det finnas guldfiskar som glimrar under ytan.


image410

Det ska finnas en massa vattenväxter så att fiskarna trivs.


image412

Ett litet vattenfall skulle skapa ett ständigt porlande ljud.


image413

Dammar kan även vara vackra på hösten.



Lite friskare

Ingen feber idag men väldigt rosslig i halsen och näsrinnandet har övergått till enbart nästäppa.  Har inte varit uppe så mycket utan kurerar mig fortfarande så gott det går. Ikväll har jag bara sett på tv, druckit nyponte och haft fötterna i ett varmt fotbad. Får jag ingen feber igen så tänkte jag försöka göra lite quesadillas som vi kan äta som snacks framför tv:n senare. Har inget recept men jag tänkte försöka köra på något italienskt tema med tomat, basilika och pesto. Kanske lite skinka och mozarella också.  Gott blir det nog hur som helst och det är jätteenkelt att göra. Bara at lägga fyllningen på en tortilla och lägga den andra utanpå så steker men dem som en pannkaka i stekpannan tills de klibbar ihop. Innan man serverar skär man i tårtbitar så att det går att äta med händerna. Mums!

image407

rosy shoes

image405


image406

Är inte de här skorna helt sagolika? Chie Mahara har designat dem.

Flärd

image393    image394

                      

Daddyos är en webshop som säljer retroinspirerade klänningar i massor. Finns hur mycket som helst att sukta efter om man gillar glamour från svunna tider. Tyvärr vet jag inte om dom shippar till Sverige men kläderna är helt underbara.

5 finurliga idéer

image386

Alla stolar har olika form men färgen gör dem till en enhet.
Hur lätt som helst att hitta omaka stolar på Second hand.


image387

För den som aldrig får nog av virkande.



image388

Gammal sliten jordglob blir anslagstavla med lite skoltavelfärg.




image389

Fint att skriva något på sin egen sänggavel.




image390

Gör som Martha och byt ut de små lapparna på tepåsarna mot såna du har gjort själv.

Martha

Jag gillar Martha Stewart mer och mer. Från början var dte en hemlig förälskelse på avstånd där jag ibland bara på tur sådär slog på tv4+ och fick se henne pyssla och lära ut alla sina kloka saker. Nu har det gått så långt att jag tittar på tvtablån ibland på morgonen och hoppas att det ska stå martha där någonstans. Jag försöker t.o.m. att passa tiden.

image384

Här är trettio saker som Martha vill att du ska kunna.

De här kan jag: (iaf någorlunda)

Baka en chokladkaka
Koka ris utan att det kladdar eller bränner fast (oftast)
Fattiga riddare
Duka
Göra en toast
Brygga en kopp te (jag börjar lära mig)
Göra köttfärssås
Fixa tvätten


De här vill jag lära mig:


Knyta en slips
Äta hummer
Stryka en skjorta (på korrekt sätt)
Att göra pannkakor (Mina går alltid sönder, L.s är mkt finare)
Att packa en väska (jag proppar)
Att göra chocolate chip cookies (Mina flöt ut över hela plåten)
Slutligen att packa en diskmaskin. (Pappa blir tokig på mig när jag vänder glasen fel)





Funkisheaven

image371image372

image379







Man behöver inte ha en lägenhet från 30-talet för att få funkisfealing hemma och det räcker med att gå på Clas Ohlson för att hitta riktigt fina grejor.

Stol från Furniturebox ,1495 kr
Lampa Fado från Ikea, 189 kr
Lampa från Furniturebox, 495 kr
Grenuttag, Strömbrytare Clas Ohlson
Handtag Attest IKEA, 19 kr
Stol Jakob, IKEA, 1300 kr

Atjoo

image369

Kan inte den här förkylningen gå över snart? Jag bara nyser och nyser.  Önskar att jag kunde få ha det så skönt som på bilden. En varm filt, ett fotbad, en kopp te och någon som fyller på med varmt vatten. Skulle vara mycket lindrigare att vara sjuk då. Känns lite sent för ett fotbad nu men jag ska gå och lägga mig under mitt varma dubbeltäcke istället. Titta på ett avsnitt till av Pushing daises så blir jag iaf varm inombords :)

Konstnärslya

image368

Tillägnar den här bilden till min kära vän Bofinken som flyttar till Gbg nästa vecka för att bli sambo och plugga konst. Blir en riktig konstnärslya det där och även om utrymmet är en aning mindre än på bilden så förväntar jag mig ett kreativt kaos.

Den engelske patienten

image367

Det verkar som att min älskling kanske har smittats av mig ändå. Bara små symptom än så länge men det kan bli mer.

Tänker ibland på att om han skulle bli jättesjuk, sådär sjuk så att han knappt var medveten om världen omkring sig och kanske inte ens minns vem han var. Då skulle jag vilja sitta där på sängkanten och badda hans panna som i den engelska patienten. Och fast hans ansikte var helt bandagerat skulle jag veta hur fint det var därunder. Om han inte kände igen mig så skulle jag inte tvinga fram något utan dag för dag fortsätta ta hand om honom och ge honom all kärlek jag hade tills han en dag kände igen mig igen. Min hand på hans kind eller mina läppar mot hans panna skulle ge honom en déjà vu som gav honom minnet tillbaka.

Jag är för mycket romantiker för mycket eget bästa men ibland måste man ju få överdriva lite. Den engelske patienten är en riktigt bra film iaf, så är det bara.



Fint att rama in

För oss som inte har råd att köpa riktig konst går det nästan lika bra att rama in de här fina affischerna från Moderna Muséet. Kostar mellan 60 och 80 kronor styck.

image363



      
image364

image365

image366

Ett liv i en kula

Både jag och Alice har drömt om snökulor sen vi såg Carries New York-kula i Sex and the city. De här små underverken designade av Walter Martin & Paloma Muñoz  är till och med finare. Temat med små människor fortsätter.

image359

image360

image361

image362


Tänk om man kunde ta de vackraste minnena i ens liv och kapsla in dem i en liten kula, bevarade för all framtid. När som helst kunde man ta fram dem och uppleva dem igen. Bara att skaka lite så att den magiska snön yrde och minnet blev levande igen.

Sjuk

Fortfarande feber och jag ligger och skälver under filten framför en dålig tonårsfilm. Kan inte sova heller när jag har feber märker jag. Igår natt låg jag och vred mig hela natten så att L hölls vaken också. Frös så otroligt också trots två alvedon i kroppen och hade vi inte delat täcke hade jag nog frusit ihjäl. Inte mkt bättre idag trots att en regelbunden dos av alvedon fick mig på benen större delen av dagen, men det är ju på kvällarna det blir som värst. En alvedon till innan jag lägger mig så ska det nog gå bra. Får sätta elementet på högsta värme kanske.

En sån här jobbig sjukdag när allt känns hopplöst och både pojkvännen och bästa vännen är långt borta får man drömma sig bort lite istället.

Vi på en lång vit strand med sandkorn i nacken och solstrålar längs ryggen.

Nina Simone

Som ett motinlägg till det jag skrev nyss så vill jag bara säga att den här musikvideon gör mig på bra humör :)

image357



Om du gillade det du såg så titta på det här också.
image358

8 är det nya 13?

Hade en riktig otursdag igår.

Vaknade på morgonen och insåg att jag skulle måsta åka till stan bara för att hämta ut två böcker från biblioteket. Hade ett rivande sår av halsont i halsen och förstod att jag inte alls hade klarat mig från förkylningsepidemin. Jag fick den bara ett par veckor senare än alla andra.

Tänkte ta bussen men då den gick tolv och jag vaknade kvart i fick jag tänka om. Övervägde att springa först men jag lät bli när jag upptäckte att jag saknade kontanter i börsen. Strassade när jag skulle dra på mig skorna så att dragkedjan fastnade efter halva vägen men det problemet fick vara till senare.

Efter halva bilresan blev jag påmind om att vindrutetorkarna är trasiga och självklart började det ösregna så att jag fick köra 1,5 mil i blindo. Ser ni en vit saab när det regnar ute bör ni vara på er vakt. Hade jag inte kört av vägen så hade jag väl kört på någon i stället. Nu klarade jag mig dock.

När jag hade fått böckerna i handen bestämde jag mig för att stanna en stund extra för att vänta ut regnet. När det hade gått en timme började det snöa istället så jag fick köra hem halvt i blindo också.

När jag kom hem insåg jag att att dragkedjan på skon inte gick att rubba så jag tog av mig den andra skon och spenderade hela eftermiddagen med en stövel på foten. Pappa fick ta till tången när han kom hem, det var det enda sättet.

Det kom senare en utländsk familj som skulle köpa min säng men när de fick se den vände de i princip i dörren. Tydligen hade de uppfattat det som att ikeabilden jag hade lagt ut på blocket verkligen var min säng. Jag hade tagit för givet att folk förstod att en 1 år gammal säng som någon säljer för halva priset inte är i samma skick som en splitterny men jag hade fel.

En timme efteråt ringde gubben igen och påstod att jag hade lurat honom. Jag hade sagt att sängen var mellan 3 och 5 år gammal sa han, fast det jag egentligen sagt var att nypriset var mellan 3000 och 3500. Språket kan leda till grava missförstånd tydligen..

Ytterligare ett par timmar senare hade jag visserligen fått sängen såld till en annan men jag fick istället reda på genom studera.nu att jag fortfararande stod som 6.e reserv. Mitt enda hopp nu är att några reserver tackar nej.

Ja, det var min dag och bortsett från att L kom på kvällen och gjorde mig på bättre humör så sög den verkligen.

Sänggavel

image355


Har precis sålt min Ikea Malm-säng så nu är jag ute efter en ny. Den här gången tänkte jag inte köpa någon färdig gavel utan jag vill ha en fristående i tyg istället. Tror att den skulle kunna bli mer originell om jag sydde fast knappar i stoppningen också. Måste skaffa mig lite tyg, en spånskiva och stoppning plus några knappar.

Hittade den här gaveln hos Roomservice med den här beskrivningen:

Tycker att många förslag på hur man gör en egen sänggavel är ganska grälliga. Ta en MDF-skiva, eller spånskiva. Häfta på skumgummi eller annann stoppning. Köp ett snyggt linnetyg och knappar som du kan klä med tyget. Köp en nål som användas för ändamålet, en böjd sak, fråga i sybehörsaffären. Fäst knapparna.


Även den här sänggaveln från Urban outfitters ger mig lite inspiration.

image356

3 saker jag önskar mig

image352

En termos med körsbärsblommor på som jag kan ha tevatten i. Perfekt mellan föreläsningarna. Bara att ha tepåsar i väskan.

image353

Dita von Tease har en garderob jag skulle bli lycklig om jag fick.

image354

Bakelittelefonerna har blivit så gamla nu att de är snygga. Jag vill ha en i svart eller vitt. Finns fortfarande billigt på second hand.


Små människor måste också få ta plats

Jag dedikerar det här inlägget till min käraste vän som sitter ensam på sitt rum i huvudstaden och har hemlängtan just nu. Ibland känner man sig liten fast man är stor. De här bilderna tror jag att du kommer tycka om :)

image349

image350

image351


Den här videon gör en också ganska sorgsen och glad på samma gång.

En annan Mischa

Här är de coolaste bilderna på Mischa Barton jag någonsin sett. De är från Elle France där Mischa föreställer de gamla  stjärnorna  Rita Hayworth, Greta Garbo,  Louise Brooks, Marilyn Monroe och Marlene Dietrich.

image346

image347

image348

Nygammal barnbok

image345

Hittade den här boken av Elsa Beskow för 5 kr på second hand. Skulle vara roligt att ha alla Elsa Beskows böcker i en liten samling som kan gå i arv till kommande barn så småningom.

Lisbeth Dahl

image344


Lisbeth Dahl   säljer små underbara romtantiska ting som man inte hade en aning om att man behövde, men när man ser dem vill man ha alltihop. Det här paraplyet skulle göra mig överlycklig, kanske ännu hellre i svart. Kolla in hennes sommarkatalog och låt dig bli alldeles sommarvarm inombords.

Bokförvaring

Böcker är något man aldrig kan få för många av, men villkoret är att man har tillräckligt med förvaring för dem. Helst ska de vara synliga och lätttillgängliga så att man kan ta ut en ur hyllan och bläddra fram någon sida närhelst man känner för det. Någon gång ska jag skaffa mig ett riktigt bibliotek med en stor öronlappsfåtölj och en öppen spis. Här är några snygga förslag på bokförvaring:


image338

Smart att låta bokhyllan täcka hela väggen och även över dörren finns det plats för förvaring.

image339

En kombinerad tv-bänk/bokhylla och tavellist.

image340

En snygg, gammal 50-talsbokhylla

image341

Här i ett minibibliotek där bokhyllorna går ända upp till taket trots höjden.

image342'
För den mer trångbodda går det att låta bokhyllan stå i hallen istället.

image343
De här pockethyllorna skulle min deckarälskande pojkvän ha haft.

Latsöndag

Jag och L hade en riktig latsöndag igår där vi sov till halv tolv, for på stan en sväng och åt underbara scones med sourcheese och marmelad på Waynes coffee. Sedan åkte vi hem till honom och spelade tvspel och tog igen en del tv-serier som vi missat. Gossip girl är fortfarande riktigt bra, faktiskt. Kvällen fortsatte med en pizza och ännu mer tv-serier. Hur skönt som helst.

Måste pröva att göra riktiga engelska scones någon dag och äta med philadelphiaost och sylt.

Hittade det här receptet på tasteline.

image337



Kärlek

Om en timme åtta minuter och en sekund så har jag och L varit tillsammans i två år. Känns som två sekunder. :)

:( -> :)

Du vet väl att det man ångrar mest är det man aldrig gjorde? Allt kan bara bli bättre nu. :)


Freedom 's just another word for nothing less to loose



Vill ge dig det här

och det här

och om inte det räcker



så titta på det här

Durkheim hade rätt

Finns det något värre än att vänta? Eller ska jag säga finns det något värre än att vänta på ett viktigt beslut som du inte har en chans i världen att påverka? Jag kommer hinna bli galen innan nästa torsdag då det slutgiltiga beskedet kommer. Kommit in eller inte kommit in? Det är jobbigt att inte veta hur saker och ting kommer att bli. Jag tycker om överraskningar till en viss grad men jag vill ha en aning om vilket håll saker och ting lutar, annars blir jag spyfärdig och skulle hellre kunna säga nej direkt än att vänta och se vad utgången blir. Bara för att slippa det där tänk om. Bättre att ta motgången direkt istället så har man gjort bort det och så kan saker och ting bara bli bättre sen.

Nej fy vad pessimistiskt att tänka så, bättre att inte tänka alls istället. Inga förväntningar ingenting, så kan man bara konstatera sen när svaret väl kommer. Göra det bästa av situationen som man brukar kalla det. Anledningen till att jag i det här fallet så gärna vill veta precis nu att jag kommit in är att jag annars måste söka igen och så har jag en ny väntan framför mig. Sa jag att jag hatar att vänta? Att vara oviss över hur saker och ting kommer att bli? Att inte kunna påverka.

Det där med att ta tag i saker har jag aldrig haft problem med. Vill man något så är det bara att göra det som krävs för att uppnå det. Problemet kommer då man plötsligt är maktlös. Man måste finna sig i att det faktiskt räcker med att "bara göra sitt bästa", men jag har aldrig förstått det där, knepig som jag är.

Mitt bästa, det är så oerhört mkt mer än jag ens kan föreställa mig. Jag skulle kunna uppnå hur mkt som helst bara jag verkligen, verkligen kämpade. Men vart går gränsen för i hur stor utsträckning man ska göra sitt bästa? Hur mkt måste man träna på ett prov för att sedan när man inte fick det högsta betyget kunna säga att man faktiskt gjorde sitt bästa? Hur många ställen måste man som arbetslös ringa till innan man kan bekräfta för sig själv och omvärlden att man faktiskt gjorde sitt bästa, även om det inte räckte ända fram? Hur fort måste man springa innan man kan säga att man faktiskt inte kan springa fortare?

Man kanske inte måste göra sitt bästa jämt ändå? Durkheims snack om anomi känns på något sätt passande i det här sammanhanget. Jag vill veta vad om är fort nog, vad som är bra nog och vad som är tillräckligt mycket. Det skulle vara så skönt om det fanns en gräns för allt.




image336


Tack till dig
,
min älskling
som bromsar
när jag inte vet
var nogsträcket går.
Det var du som lärde mig
att ibland så räcker det med
att bara hålla sig
flytande
Lugn och stilla.
det är
det skönaste
förstår jag nu
när man lägger över ansvaret
på vågorna att föra en
Någonstans.
Vart som helst.

Pushing Daisies

image332

Bara av att titta på de här bilderna så kan man inte låta bli att älska den här serien.


image330

Har sett ett avsnitt nu och jag är inte besviken.


image331

Allt är så, såå, hmm blommigt?

image333

Lite desperate housewifes-feeling ibland men ännu mer verklighetsfrånvänt.

image334

När man inte får röra vid varandra får man vara kreativ...

image335

Men vissa metoder är bättre än andra.

Dom har DET

Jag tror att tjejer och killar ibland har olika syn på vad som gör någon sexig. Speciellt i fallet sexiga kvinnor. Vi tjejer uppfattar det som att killar vill ha en djup urringning eller en kort kjol, möjligen höga klackar också. Mkt läppstift och långt lockigt hår är inte fel det heller. Helst ska allting vara väldigt tight. När jag föreställer mig en kvinna i det kompletta utförandet ser jag tyvärr någon åt det mer prostituerade hållet och smaklösa hållet. Jag vet inte om jag riktigt köper att killar tänder på "så lite som möjligt". Visar man allt finns det inget kvar att fantisera om och visar man det minst fördelaktiga på sin kropp istället för det vackraste förstör man snarare det sexiga intrycket.

Här är tre olika kvinnor med tre olika stilar med den gemensamma nämnaren att de alla enligt min åsikt är extremt sexiga kvinnor. Varför just dessa tre? undrar ni. För det första så är det alla självklart väldigt vackra men det finns det tusentals skådespelerskor som är. Men dessa har något extra. När det gäller sexighet räcker det inte att vara bildskön eller utmanande.

Sexiga kvinnor har alltid något att dölja. Det väljer medvetet att inte visa allt. Både bildligt och bokstavligt. Man får ständigt undra över vilka hemligheter som gömmer sig bakom blicken. Blicken är i sig oerhört viktig. Kvinnor med en blick som berättar allt redan vid första ögonkastet och försäkrar en om att man är i vänliga, trygga händer kan aldrig uppnå total sexighet. Alla dessa tre kvinnor har något i blicken. De drar en till sig samtidigt som de ber en att hålla sig borta. Man känner sig en aning underlägsen då man tror att de ser igenom en direkt och man är bombsäker på att det finns en skarp intelligens därinne som de väljer att hålla tyst om, men det är lika tydligt att den finns där. Integritet är oerhört viktigt och man får inte ge ett intryck av att vilja blidka någon annan till hundra procent. Desperata kvinnor som försöker med trånande eller lockande blickar eller visar upp de det har att erbjuda på ett tydligt sätt har ingenting med sexighet att göra.

Eva Green har ögon som ingen annan och blicken säger mer än tusen ord och ingenting samtidigt. En klassisk förförerska med andra ord. Natalie Portman är mer av en oskyldig flirt med naiv blick, men man får ett intryck av att det finns mycket mer bakom. Att det naiva bara är en skyddsmask och att hon egentligen har ett enormt självförtroende och en stark integritet, men likväl får man av henne en varm blick. Angelina Jolie har alla attiraljer en förförerska behöver ha med världens största läppar, men utan hennes utmanande blick (utmanande på ett sätt som säger "Bevisa att du är värdig mig, annars kommer jag trampa på dig") så skulle hon inte ha samma dragningskraft.

image326

image329

image327


Juldagen i bilder



image320


Nytt år

Jag har hittills bara minnen av en bra nyårsafton (den där jag och L träffades för första gången) men nu har jag en till. Gårdagskvällen var superkul och vi spelade mer sällskapsspel än jag har gjort sammanlagt på flera år. Jag, L, Alice och Lussan lagade god middag bestående av fläskfilé, hasselbackspotatis, bruchetta, massor av tzatziki och min pannacotta med hallon till efterrätt. Extremt lyckad middag skulle jag vilja säga.

Vi åt tills vi storknade och när vi satte igång med spelandet var det med en viss möda. Hur kul är det inte med sällskapsspel egentligen? Jag är ingen tävlingsmänniska i vanliga fall men där kommer djävulen fram i mig. L skrattar ihjäl sig när jag skriker "jag kunde" trots att det inte var min tur att svara på frågan.

Så fort någon inte kan svaret på sin fråga så skriker jag "jag kan, jag kan" och tittar på den utfrågande med en otålig blick. Vi började iofs med Monopol som inte är mitt favoritspel då jag aldrig hinner uppfatta att folk står på mina gator eller att jag har passerat gå och ska få inkassera 4000. Disträ är ordet i det här sammanhanget. Vi rev av spel på löpande band och jag envisades med att vi skulle spela mitt "vem vill bli miljonär"-barnspel men när häften av frågorna var i stil med "Vad heter Björnes snigelkompis?" (L hade inget svar på det) så blev inte engagemanget vad det borde ha varit.

Två minuter innan tolvslaget sprang vi desperat runt och letade efter tv-dosan för att få höra ringningen, men vi hittade den mirakulöst innan slaget. Jag fick min nyårkyss också alldeles på slaget. Det nya året kunde inte börja bättre.

Efter massor av chips och lite ostbricka tog vi oss an lillasysters idolspel, som trots att vi saknade mick var askul. Vi sjöng unisont till alla låtar vi kunde mer glatt än bra, med Alice som allsångsledare. Hon tog i för kung och fosterland och någonstans där fick hon till en cool andrastämma också. Finurligt. Vid tre hade vi sjungit alla låtar som fanns på dvd:n och L som skulle köra i massa timmar nästa dag följde med mig hem till sängen.

Tidigare på dagen fick jag en liten present av honom. Älsklingen tyckte att jag skulle ha något roligt att göra medan han var borta så jag fick en dvd med Pushing daisies. Jippi! :) Nu när han är borta passar jag på att gå runt i missfärgade trosor och mina fulaste mjukisbyxor, bara för att liksom...

image314

image315

image316

image317

image318

Sakerna du aldrig kommer ångra att du köpte

Jag är oerhört svag för designklassiker, eftersom de oftast är både snyggast, har bäst kvalitet och så blir man aldrig less på dem heller. Det är skönt att ha en stabil grund att stå på när man ska införa trendiga element i sitt hem så att man med gott samvete kan göra sig av med dem när man tröttnar. Det här är några saker jag skulle införskaffa direkt om jag hade råd.

image309

Den håller i minst 25 år och man sover som en gud. Jag skulle döda för de här påslakanen också.

image306
Alvar Aaltovasen. Designen kommer aldrig att gå ur tiden.


image302

Elefantmönstret från svensk tenn är så enkelt men ändå så snyggt.


image305

Le creuset är grytornas Rolls-Royce och håller hela livet om man vårdar den ömt.



image308
Inget är mjukare än ett äkta fårskinn.


image310
Howardsoffan är en klassiker av en anledning. Enkel och elegant på samma gång.



image311


Global är dyrast men då får du också superkvalitet.



image312

Poul Henningsens är kungen av lampdesigners.






RSS 2.0