Tentavecka

Åkte upp till Umeå idag för att börja tentapluggandet men det blev en runda på stan istället. Provade massa skor och tröjor men hittade inget riktigt fint. Tror jag ska vänta med att köpa något tills på söndag då vi ska en tur till sundsvall och ikea. (Kan man någonsin bli less på ikea? Detta underbara mecka av billigt krafs och prisvärda möbler)

Köpte iaf två små träd som jag satte i mitt köksfönster så där är det väldigt grönt nu. Kom sedan hem och blev bjuden på supergod köttfärssås och spagetti av min kära pojkvän. Pussade honom hej då sen eftersom han skulle hem igen och cyklade iväg till iksu för ett Pilatespass. Pilates är faktiskt riktigt givande har jag upptäckt. Man tränar magen en massa (alltid tacksamt) och får en bra hållning om man håller på ett tag.

Efter IKSU cyklade jag hem igen och började nörda framför datorn med lite hemmagjort chaite och mina favoriter avokadomackor. Min systers nya pojkvän lärde mig i helgen hur man gör sitt eget och det var faktiskt en otrolig skillnad jämfört med köpt. Smakar nästa som varm choklad fast mycket kryddigare. (Leta efter recept på Chai-e på nätet) Istället för att fastna framför bloggar som jag gör i vanliga fall så ska jag sticka iväg till Ålidhems centrum och köpa mig en Sofis mode. Extre tjockt nummer idag och en halv Ben and jerrys-burk i frysen. Kan det bli bättre? :)

I morgon blir det stenhårt tentaplugg i biblioteket hela dagen, får ladda med en termos te och lite matsäck i morgon bitti.

Vill ni se bilder från min lilla lägenhet så titta på min kära vän Alicias blogg.

Fick förresten en liten present av hennes mamma igår, hur kul som helst och väldigt oväntat. Sådana presenter är alltid de bästa :)

Nedtaggning

Det VAR väldigt många tanter där och det var kanske inte det mest ansträngande jag någonsin har upplevt men det kändes i magen och armarna iaf :) Fem stycken i min ålder av 22 möjliga, det tycker jag var helt klart godkänt. Resten var väl minst femtio år fyllda men ändå... Efter träningen har jag slappat med älsklingen som kollar på eurosport medan jag tar mig an måndagens nya höjdpunkt :Sofis mode (japp jag är ytlig) och dricker lite het chailatte. Skön kväll :)



Chaite är ett av mina absluta favoritteer under hösten och vintern då det är lite mer sött och mustigt än grönt te som jag dricker mycket annars. Chaite innehåller lite typiska "julkryddor" som nejlikor, ingefära och kanel, man brukar skumma varm mjölk och hälla på toppen, vill man kan man hälla i en skvätt flytande honung men det går lika bra utan. (Jag föredrar det så) Gott och billigt chaite finns att köpa på Indiska men min favorit finns i hötorgshallen. Måste köpa hem en ny påse när jag åker till Stockholm nästa helg.


Poatissoppa

Ganska lätt dag det här med två timmars föreläsning och lite fix med tillgodoräkningspapper efter. Har nyss lagat lite potatis och purjolökssoppa till mig och L som jag åt med mitt nya favoritsnacks finncrisp. Väldigt beroendefrankallande med ett tjockt lager bregott på.

Något annat som är helt sjukt gott är att ta en klick créme fraiche i soppan. Mums! Nu ska jag packa träningsväskan och prova på en ny lagom ansträngande idrottsgren (efter en stadig måltid som denna): Vattengympa. Ska bli roligt att se vilken medelålder det är där men har på känn att jag kommer sänka den några snäpp. :)

Nä nu..

..ska jag försöka börja uppdatera oftare igen. Skolan har börjat och jag har precis genomlidit en tuff första vecka med evighetslånga föreläsningar om hjärnans anatomi och littvetläsning i biblioteket på fritiden. Märker väl så småningom vad jag egentligen har gett mig in på, men jag försöker intala mig själv att littvetenskap är så kul att det är värt det i längden. Vi får se, hoppa av kan man ju alltid i värsta fall.

På onsdag åker jag iaf till Härnösand för träff och föreläsning. I Umeå har vi studentsportardag då så det passar väldigt bra. Sportandet var det ja. Hade ju lovat mig själv att bli en fullbakad Umehurtbulle vid detta läsårsslut och jag har åtminstone skaffat ett kort nu och till och med redan satt min fot på några pass. Aerobics var kanske inte min grej då koordinationen var till och med värre än vad jag förutspått men det finns en hel del annat smått och gott på denna enorma träningsanläggning som jag är beredd att prova.

Väldigt tråkigt dock att min träningskompis to be har flyttat så än så länge är jag ensam. Min älskling har dock föreslått att vi ska följas till gymet någon dag och han ska "visa mig hur maskinerna fungerar". Följetong på det sen... ;)

I helgen har jag varit hemma och blivit omhändertagen av mamma och fått i mig massa sötsaker av mormor, tillräckligt för att fylla igen det hål jag lyckats behålla i min matsäck under min nyttiga vecka i umeå. Fullkorn på veckorna och godis på helgerna, låter ju nästan sunt tycker jag :) Jag och Alice har haft svullarkväll med obligatorisk cola och en bra dvdklassiker. "Can't buy me love" med Patrick Dempsey i huvudrollen. Roligt att kläderna dom har i filmen (frårn mitt födelseår) är precis samma mode som hösten 2008. Kolla här t.ex:


Som Alice sa: är det inte lite Blondinbella?:)


Höga shorts och kort, slappt linne


Kavaj och prydlig skjorta

I morgon bitti kliver jag och älsklingen upp klockan fem och åker snålskjuts med hans pappa till umeå vid sextiden. Någon timmes sömn kanske väl där och sen direkt till skolan.

RSS 2.0