Sent omsiders

På grund av ett evighetsregn så fick jag och min älskling vänta med vår tripp, men i morgon bitti så åker vi norröver, äntligen. Jag är väl förberedd med gummistövlar, regnställ och mina farmorsstickade tjocksockar.  Älsklingen är minst lika förberedd, han har prickat av en lång lista med saker som han tycker är nödvändiga. En murrikka och lite pinnbrödsmix slinker ned i packningen så vi får se var det tar oss. Till vägen dit har jag fixat färdkost i form av äppelmuffins och en termos med te. Ikväll ska en blandcd fixas med bra musik att ha till färden. Lite kent, Håkan Hellström och några andra svenska favoriter kommer förhoppningsvis med, om L tillåter det vill säga.
   Tyvärr börjar vi båda bli lite snoriga så tjocksockarna och  varmt te är förhoppningsvis effektivt. Lite bra filmer på den bärbara datorn finns också i bagaget, (Darjeeling limited!) och två mobiltelefoner så helt kommunikationslösa blir vi inte, även om det säkert hade varit trevligt det med. Tror dock inte att våra kära föräldrar skulle känna sig trygga då. Utan rinnande vatten (men med el) ska vi försmäkta i denna stuga tills vi är nöjda med bärplockning och skogsäventyr. Önska oss lycka till :)

Klassisk skönhet

Tänk att det finns människor




som är så slående vackra



att det nästan gör ont




i hjärtat




när man tittar




på dem.



Och de säger att kort hår inte är fint på tjejer?

Tillflykt

På tisdag åker jag och L till myggen och fjällen norröver och bosätter oss i deras lilla stuga ett par dar. Vi ska ta vara på det sista av sommaren och siktar på att springa runt i skogen och leta bär, ro ut med båten och meta fisk, bada nattbad i sjön och värma oss framför brasan när det är mörkt. Ni vet allt sånt som man inte gör hemma annars trots att man själv bor i skogen. :)

Det här måste jag packa ned:
Gummistövlar
Effektivt Myggmedel
Metspö
En bra bok
En keps
Något gott man kan grilla
En gosig och varm tröja
Smågodis (Lakritsremmar helst)
En somrig klänning (Ifall det skulle bli bra väder)



samt
en bra blandskiva att ha i bilen, helst med svenska låtar




Förövrigt är den här låten sjukt bra.

The ultimate body

Satt och tittade på fina bilder av Maggie Gyllenhaal med följden att jag än en gång blev helt betagen av henne. Hennes utseende är inte perfekt på något sätt men ändå är hon alltid så sjukt vacker.
   När jag googlade henne fick jag upp bilder från hennes Agent Provocateurkampanj och jag slogs då av två saker: För det första så har underkläderna förändras radikalt de senaste tio åren, åtminstone bland designerkläderna. Medan Hm fortfarande håller fast vid Push up-behåar och Snobbentrosor så kan de med pengar i plånboken inhandla ursnygga små tygstycken.
   För det andra så visar Maggie Gyllenhaals medverkan att kroppsidealet bland åtminstone underklädesmodeller är annorlunda de också. Visst det finns fortfarande för få mulliga modeller men det som jag tycker är tydligaste trenden är att naturliga bröst som följer naturlagarna syns mer och mer och putmage och höfter är inte längre bannlysta.
   Det finns de som tycks tro att den perfekta kvinnokroppen faktiskt existerar och att tidsenliga kroppsideal bara är båg. Men tittar men på detta så förstår man hur ideal kan förvrida människors hjärnor och ingjuta en bild av den sk. perfekta kvinnokroppen. För tio år sedan var Pamela "The woman" och The body men nu skulle jag snarare säga att hon är mer avtändande än tvärtom. Två fotbollar till silikonbröst där man faktiskt kan se skarvarna, två streck till ögonbryn och en jätteläskig läppenna på fläskiga läppar. Tack gode gud för att kvinnoidealet förändras. ;)





Det man för tio år sedan ansåg vara mormorsvarning:


är nu hett åter igen...





RSS 2.0