När katten är borta

Kom hem igår kväll och hann vara med en stund på släktkalas innan jag stupade i säng.  Idag hann jag med en fika på stan med min kära mormor, ett mössköp och en tur till  rusta för att leta efter mormors favorithudkräm. Väl hemma har jag hunnit smaka på min lillasysters köttfärs-utan-sås och planerat lite inför helgens tjejkväll. Temat är knytkalas och ingredienserna är tapas, vin och nostalgi. Blir nog riktigt kul om alla dyker upp. Bilder kommer senare.

Annars vet jag inte riktigt hur jag ska spendera veckan. Känns lite mer händelsefattigt här än i sthlm men å andra sidan blir det mer tid till plugg.

Lite läskigt känns det att min säng som jag legat i de senaste fem åren inte känns hemma längre. Mitt rum är rätt ickehemtrevligt också då mina lillsyrror varit där och snott saker till sina rum medan jag varit borta. När katten är borta dansar råttorna på bordet...
  

Helgen

Fredagen började med en tänkt utgång som utvecklades till hemmafest istället. Vi kollade på idol och Alice fick locka mitt hår halva kvällen. L simultanpluggade och hade roligt med oss samtidigt, hur han gjorde det kan bara han svara på, men kul var det iaf. Lite bilder kommer här:




I går kväll blev vi bjudna på mat av alicias släktingar på en jättemysig tapasrestaurang på norrlandsgatan. Åt kycklingspett med jordnötssås, souvlaki med tzatziki och klyftpotatis med aioli.
Börjar dregla igen bara jag tänker på det. Vi nöjde oss med tre rätter var men tapasmenyn med tio rätter att dela på låter ännu roligare.

Efter middagen blev det bio i form av "den man älskar", rätt sorgligt slut på en så bra kväll.

Den här morgonen har vi hunnit med en te-brunch med släktingarna och jag har hjälpt mina kära vänner att installera mirc. Har fixat en egen kanal till gänget som förhoppningsvis ska användas flitigt av samtliga :)

Rockabilly, swing swing

image121

Det finns swingkurser i sthlm och jag skulle gärna gå en om jag hade en aning mer styrsel på lemmarna.



Rockabillyklubb känns mindre ambitiöst men minst lika kul. Älskar 50-tal och varför inte ta chansen att klä sig till 50-tals-spätta för en kväll? Pojkvännen skulle vara otroligt het i brylkrämslugg och polisonger dessutom.
30:e nov på debaser folks.

image123
www.rocketroom.se/

Betyg: väl godkänd

Lillasyster verkar vara nöjd med helgen och enligt mammas utsago vill hon nu flytta hit. Inte en dag längtade hon hem till mamma, men kanske berodde det på att jag är lite av en lillmamma själv. A påstår ju att hon är barnet och jag mamman i vår relation. Jag tvingar henne att äta lök och städa hennes rum och sånt.
Det som lillasyster tyckte var roligast var långpromenaden som jag och L tog med henne på, mitt i mörka skogen. Vi såg getter och hittade en dansbana och hon fick leda oss framåt med L.s cykellampa. Var ganska roligt faktiskt.
Igår var jag och L ensamma här och passade på att ha en lite dekadent kväll med bubbelbad och lantchips. Någon annan som upptäckt hur sjukt goda de är? Spec de lättsaltade. Den snälla gubben i lappiskiosken får sälja en massa såna påsar till oss. Han ser lika glad ut varje gång, förutom när jag vill betala med kort.
Om en stunde kommer A hem och i morgon ska vi ta ner alla saker från väggarna. Målarna kommer nämligen på onsdag. Måste styra ihop alla möbler till mitte av rummet, men det värsta blir nog ändå att få upp allt igen.

Förövrigt har stora lillasyster skaffat en ny pojkvän, lika långhårig den här gången och med en förkärlek till hårdrocken. Storasyster ojar sig och hoppas att hon tar det försiktigt. Snälla ögon hade han dock.

Fem år senare kanske, men Amy Winehouse är grym!

Besök

I helgen är lillasyster här och hälsar på. A är hemma hos sina föräldrar så det är bara vi här. har hunnit med lite shopping och idag var vi på både naturhistoriska och nordiska museet. Cosmonovafilmen "deep sea" var i tråkigaste laget och jag slumrade till lite på slutet varav lillasyster väckte mig abrupt. Nordiska museet var mkt roligare med alla nostalgisamlingar och gamla möbler. Önskar nästan att vi hade köpt hörlurar så att vi hade fått en guidad tur också.
   Ikväll blir det  Gossip Girl-marathon (för att det är så såligt att det är bra) och chokladpudding. Dagens middag bestod av varma mackor. En dekadent helg med andra ord, men förhoppningsvis kommer L dra med oss på en promenad ikväll. Mina nya träningsskor ska få sig en andra omgång.

S:t Eriksplan

Lussan är här fortfarande och jag var ledig idag så det blev en tur på stan med henne och A. Vi började vid Östermalms torg och rörde oss mot Drottninggatan. Accessorize visste jag inte att det fanns i Sthlm men det blev en glad överraskning. Hittade en jättesöt basker och ett par fina tofflor men det blev inget köp den här gången. Urban outfitters har allt som jag suktar efter men knappt något som min börs tycker om. Ska iaf ta med L dit någon dag och visa honom alla roliga retrogrejor som finns där. Det fannst.ex. en liten dosa med supermario bros-ljud som var helt bedårande men totalt onödig.
När vi blev trötta på stan for vi till Lussans kompis och hälsade på i hennes lilla inhyrda rum i en jättefin sekelskifteslägenhet vid s:t Eriksplan. Hon var här igår också och hade med sig små presenter i form av gott bröd från bageriet där hon jobbar. Vi drack te och bjöd på A:s småfranskor som hon bakade för någon vecka sen, jag skämdes en aning men vad ska man egentligen bjuda en bagare på? Idag fikade vi jättegoda kardemummabullar hemma hos henne, och efter det blev det en mozarellapizzza på en pizzeria i närheten.
Vi gick förbi en liten delikatessbutik på vägen dit som hon rekommenderade starkt. Där kunde man köpa en avsmakningsmeny för 500 kr, med en buffé av olika desserter. Riktigt roligt alternativ till en middag om man är två stycken som delar. Jag är ingen småkaksälskare men allehanda chokladkakor och bakelser är svåra att motstå.
Nu måste jag läsa lite om det sociala landksapet sverige, om en liten stund kommer L hit och gör mig sällskap. Ska ha lite modevisning för honom, har råkat köpa lite nya kläder och jag vet inte vilka jag ska behålla, utan hans hjälp blir det troligen alltihopa.

Karaoke på två sätt

image117 image118

I helgen gick vi ut igen, glömde nog nämna att vi var på debaser medis och såg shout out louds förra helgen , men den här "konserten" var nästan roligare. På Kickis bar samlas stammisarna framför karaokescenen både vardag och helg för att en hel kväll sitta och vänta på sina två minuter i rampljuset. Och när de väl fick chansen gav de verkligen allt. En viss före detta idoldeltagare bör nämnas även om framträdandet inte var i min smak. Det var lite synd att de vana karaokesångarna utgjorde majoriteten. Jag var ju så sugen på att gå upp och sjunga. Jag och A ville gå upp och sjunga "girls just wanna have fun" men vår falsksång skulle kanske inte vara så poppis. Eller så försökte vi bara hitta ursäkter för att vi var för fega. Nästa gång så...

Förövrigt så åt jag och L ute i fredags. Efter att ha druckit oss småfnittriga på bubbelvin begav vi oss till vårt bokade bord på en grekisk restaurang. De tända ljusen och den goda tzatzikin var stämningshöjare men strax innan efterrätten satte de på karaokemaskinen som vi inte visste existerade oc några fulla gubbar och tanter på jobbfest skrålade elvislåtar resten av kvällen. Vi tyckte mest synd om det gamla paret som klätt upp sig så fint för sin dejt. Hon hade en elegant svart klänning och flera rader av pärlhalsband på sig, kanske skulle de fira sin bröllopsdag?

På söndagen strosade jag och A runt i Kista galleria, rätt tråkigt utbud faktiskt, sämre än drottninggatan men det var skönt att gå inomhus en så regnig dag. Jag fick md mig en HM-mama tunika hem som kommer dölja min uppblåsta mage efter godisfyllda filmkvällar.

Vår lägenhet

image106
Matplats

image107
Köksbänk

image108
Kök

image111
Vardagsrum

image112
Bokhylla

image113
Mitt rum

image114
Mitt fönster

image115
Hallen

image110
A:s rum

RSS 2.0