Fiskgratäng à la pesto



Denna maträtt ser kanske inte mycket ut för världen men det var helt sjukt gott! Vi lyckades överträffa oss själva vad gäller vardagsmat.  Jag var sugen på hemgjord potatismos och L ville ha fisk, det fick bli fiskgratäng på menyn.

Såhär enkelt är receptet:

1 torskblock (500 gr)
1 burk champinjoner
Kokta ägg i halvor
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar

Tillbehör:
1  sats hemgjord potatismos (10-12 potatisar)

Sås:
2.5 dl vispgrädde
3 dl mjölk
250 gr finhackad bladspenat
2 msk pesto genovese (grön)
1-2 dl solroskärnor
1.5 tärning fiskbuljong
Findus örtkryddor Provencale (Basilika, Oregano, Timjan, Rosmarin, Kyndel)
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader, grill.
Skär upp torsken i ganska stora bitar och bryn dem lätt. Salta.
Fräs champinjonerna i lite smör. Peppra.
Koka äggen och dela dem i halvor.
Koka potatisen och gör potatismos av den. Lägg moset längs kanterna av en ugnsform. (Fisken ska rymmas i mitten)
Lägg i fisken i ugnsformen. Strö över champinjoner och placera ut ägghalvorna.
Rör ihop ingredienserna till såsen och låt dem koka ihop en stund. Krydda med salt och peppar.
Häll såsen över fisken i mitten av formen.
Gratinera det hela i ugnen runt 20 min tills moset har fått lite färg på ytan.

Ät och njut!














Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0