Bara, roliga bröst.

Såg på Belinda Olssons talkshow idag, hon hade bjudit in den kvinnliga komikern Nour El-Rafai (som bland annat medverkade i melodifestivalen). Nour pratade om något som jag tycker är ganska intressant. Hon sa att hon tyckte att det var så tråkigt att tjejer inte kan skämta om sex på samma villkor som killar. Tjejer kan t.ex. inte skämta om sina kroppar på samma sätt som killar. Det är svårt för en tjej att vara naken och visa sin kropp på ett skämtsamt sätt.

Nour menade att killar närsomhelst kan skifta sina kroppar mellan att vara sexiga och roliga, medan det är nästan omöjligt för tjejer. När Naken-Janne springer runt med snoppen i vädret i farmen så är det roligt, men skulle Farmen-Christina ha kunnat sitta med brösten vällande över köksbordet utan att folk blev rosenrasande? Tveksamt.

Minns också hur provocerade folk blev i ”Bara bröst på badhus-debatten” för ett tag sen. Många vämjdes över att behöva se nakna kvinnobröst i offentliga sammanhang. Orsakerna var skilda men de flesta var eniga om att det var fel. Bröst är starkt kopplade till tabu och tabut beror till stor del på sexualiseringen av specifika kroppsdelar. Bröst är sexuellt. Sex är tabu i offentliga sammanhang. Alltså: bröst blir tabu i offentliga sammanhang.

Vad dessa Topless-badare ville var att avsexualisera kvinnokroppen men de flesta dissade dem ändå, var det för att man tyckte att brösten inte går att avsexualisera eller för att de inte bör, månntro?

Tjejers nakenhet är oftast antingen vackert och sexigt eller frånstötande och äckligt. Sällan roligt. Vissa kontrar med att killars kroppar i överlag är fulare än tjejers, de är oftare än tjejer mindre fåfänga och försöker inte se snygga ut på samma sätt. Män har liksom råd att vara fula.

Men om en tjej vill vara ful då? Om hon slutar försöka se snygg ut för en stund och tar fram de fulaste sidorna hos sin kropp för rolighetens skull. Tänk er att Babben Larson skulle ställa sig och jonglera med brösten eller visa upp sina celluliter i direktsändning. Skulle det vara roligt? När Gert Fylking gjorde helikoptern i tv så skrattade många hysteriskt. Med tanke på hur provocerad mannen blev som Nour blottade brösten för i Humlegården (för rolighetens skull) så förstår jag att hon tycker att det är svårt. Vissa killar vill att tjejers kropp ska fortsätta vara sexuella/vackra och inget annat. Visst jag förstår hur ni tänker killar, men vi tjejer då? Se det ur vårt perspektiv. Om ni män så gärna vill driva med era kroppar, vad får er att tro att de inte samtidigt blir avsexualiserade i våra ögon? Om ni kan komma undan med att vara fula och osexigt roliga ibland för att vara sexgudar i nästa sekund så vill vi också få vara det. Det ska vara rättvist ju. :)

 


Pröva att sök på "Funny naked woman" vs. "Funny naked man" på Google så förstår ni ännu tydligare vad Nour menar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0